Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Κύπρος: Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο οδόφραγμα Λήδρας

Ένταση σημειώθηκε σήμερα στο οδόφραγμα Λήδρας στη Λευκωσία, μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων. Από το μεσημέρι του Σαββάτου βρίσκονταν σε εξέλιξη μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων που διοργανώθηκε από την Unite Cyprus Now, με αφορμή το προσωρινό κλείσιμο των τεσσάρων οδοφραγμάτων, που αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση με πρόφαση την αντιμετώπιση του κορωνοϊου.


Όπως αναφέρει το dialogos.com.cy, εκατοντάδες Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μαζεύτηκαν απ’ τις δυό πλευρές του οδοφράγματος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των διοργανωτών, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για επανένωση και άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα όπως «Κάτω τα χερια νεοναζί, Κύπρος, ενωμένη, ομοσπονδιακή» και «Στον δρόμο, στον δρόμο, να σπάσουμε τον τρόμο».

Ένταση δημιουργήθηκε όταν ορισμένοι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθουν στη Νεκρά ζώνη για να διαμαρτυρηθούν. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί βίντεο που δείχνει έναν αστυνομικό να χτυπάει με μένος ένα διαδηλωτή που πέρασε από τον αστυνομικό κλοιό στη Νεκρά ζώνη. 




    Gepostet von Dialogos am Samstag, 29. Februar 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαδηλωτής ονομάζεται Νίκος Τριμικλινιωτης, είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και τυγχάνει επικεφαλής ομάδας εμπειρογνωμόνων για θεμελιώδη δικαιώματα στην Κύπρο για τον Οργανισμό της ΕΕ για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα.

Όπως έγινε γνωστό, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, από την πρώτη στιγμή που έτυχε ενημέρωσης, έδωσε άμεσα οδηγίες στον Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων, για άμεση και εις βάθος διερεύνηση του επεισοδίου.



atexnos2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου