Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ να γίνει η Λέσβος φυλακή προσφύγων και μεταναστών

Μ' αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό Λέσβου δήλωσε:

«Οι νέες μαζικές ροές προσφύγων και μεταναστών προς το νησί αυτό που επιβάλλουν είναι η κυβέρνηση να στείλει, εδώ και τώρα, πλοία με τα οποία θα απεγκλωβίσει όλους τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη Μόρια και να παραλάβει όλους όσους έχουν έρθει ή θα έρθουν τις επόμενες ώρες και μέρες. Να τους μεταφέρει στην ηπειρωτική χώρα και να τους δώσει αμέσως ταξιδιωτικά έγραφα για τις χώρες της ΕΕ. Να κλείσει τώρα η Μόρια και να μην ανοίξει κανένα άλλο hot spot στο νησί.

Αυτό που καταδεικνύουν οι εξελίξεις με δραματικό τρόπο είναι το πόσο επικίνδυνο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης να διατηρήσει και να δημιουργήσει και νέα κλειστά hot spots στη Λέσβο και στα άλλα νησιά του Αιγαίου για λογαριασμό της ΕΕ.

Τώρα πρέπει να απομονωθεί και να καταδικαστεί κάθε ακροδεξιά φωνή και ομάδα που προβαίνει ή καλεί σε βιαιοπραγίες κατά των θυμάτων, κατά των προσφύγων και μεταναστών. 

Να καταδικαστεί κάθε προβοκάτσια, όπως αυτή με τη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Συκαμιάς. 

Εξίσου απαράδεκτη και καταδικαστέα είναι η προσπάθεια που εκφράστηκε μέσα από τις δηλώσεις του κυβερνητικού βουλευτή κ. Αθανασίου και του Δημάρχου Μυτιλήνης κ. Κύτελη να οδηγήσουν στο διχασμό των κατοίκων του νησιού.

Η καταστολή κατά των προσφύγων και μεταναστών το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει είναι να αυξηθούν οι πνιγμοί στις θάλασσές μας, ανάμεσά τους και παιδιών. Υπηρετεί την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ, που επιδιώκει να μετατραπούν τα νησιά μας σε μεγάλες φυλακές, την ίδια στιγμή που αυτή, μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, στηρίζει την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και ανέχονται να χρησιμοποιεί η κυβέρνηση της Τουρκίας τους πρόσφυγες και μετανάστες ως διαπραγματευτικό χαρτί.

Αντί να εκβιάζει και να εμπαίζει η κυβέρνηση τους νησιώτες πρέπει τώρα να ασκήσει τη μέγιστη πίεση, και με όλους τους τρόπους προς την ΕΕ, για να αναλάβει τις ευθύνες της. Τώρα χρειάζεται ανυπακοή στις συμφωνίες και τους κανονισμούς της, που εγκλωβίζουν τους προσφυγές και μετανάστες στα νησιά και τη χώρα

Τα σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ να γίνει το νησί φυλακή προσφύγων και μεταναστών δεν πρέπει να περάσουν. Ο λαός της Λέσβου απέδειξε ότι μπορεί να τα ματαιώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου