Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Κινδύνους και ενεργειακή φτώχεια στον λαό φέρνουν τα μονοπώλια που ελέγχουν αγωγούς και Ενέργεια

Αυξημένους κινδύνους και ενεργειακή φτώχεια φέρνουν στο λαό οι ανταγωνισμοί για την Ενέργεια και ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών από τα μονοπώλια, τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση της Διακυβερνητικής Συμφωνίας μεταξύ Κύπρου, Ισραήλ, Ελλάδας και Ιταλίας για τον αγωγό «East Med».

Σημείωσε ότι έχει αποδειχτεί πως η στρατηγική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου εκδηλώνεται με την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και με την εμπλοκή σε
επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αυτή η λογική διαπερνά τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα και αυτή είναι η στρατηγική τους σύμπλευση, μέρος της οποίας είναι η κύρωση της συμφωνίας για τον αγωγό «East Med». Αναφέρθηκε στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους σε Συρία και Λιβύη και στη συγκέντρωση στρατευμάτων στην ευρύτερη περιοχή για να σημειώσει ότι είναι καθοριστικής σημασίας οι εξελίξεις που περικλείουν πολύ επικίνδυνη ενέργεια.

Υπογράμμισε ότι χαράζεται ένας αγωγός χωρίς να έχει επιλυθεί το πρόβλημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ που αποτελεί παράγοντα πυροδότησης τραγικών επιπτώσεων. Πρόσθεσε ότι δεν λαμβάνονται υπόψη οι θέσεις της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, ενώ αντίθετα υπάρχει συμμαχία με το κράτος του Ισραήλ που ετοιμάζεται για νέες προσαρτήσεις παλαιστινιακών εδαφών με τις πλάτες των ΗΠΑ και δίνει άλλοθι στην τουρκική αστική τάξη για ίδιες πρακτικές καταπάτησης.

Ο Γ. Μαρίνος ανέφερε πως ο αγωγός θα είναι στην υπηρεσία των ενεργειακών μονοπωλιακών ομίλων και των κατασκευαστριών πολυεθνικών και θα οδηγήσει τη χώρα πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς αυξάνοντας τους κινδύνους για τον λαό. Σημείωσε ότι η θέση αυτή του ΚΚΕ επιβεβαιώνεται από την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και σε άλλες χώρας, από το γεγονός πως η παρουσία των μονοπωλιακών ομίλων από ΗΠΑ, Γαλλία και Ιταλία στα «οικόπεδα» της Κύπρου δεν έδωσαν λύση στο πρόβλημα της τουρκικής κατοχής, αντίθετα το περιέπλεξαν ακόμα περισσότερο και τα παζάρια είναι σε εξέλιξη.

Για την ενεργειακή φτώχεια θύμισε πως με τον αγωγό TAP οι κυβερνώντας έταξαν «λαγούς με πετραχήλια» στον λαό, αλλά τελικά δεν είδε κανένα όφελος, αντίθετα πληρώνει πανάκριβα την ηλεκτρική ενέργεια διότι οι πλουτοπαραγωγικές πηγές είναι στα χέρια των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου