Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Η Κούβα αναπτύσσει το πρωτόκολλο δράσης κατά του Covid-19

Οι κουβανικές υγειονομικές αρχές δήλωσαν ότι τα πρωτόκολλα που εφαρμόστηκαν μέχρι τώρα ώστε να μετριαστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης κατά του κοροναϊού υπήρξαν ισχυρά και αυτό αντικατοπτρίστηκε στη μείωση των λοιμώξεων και των ασθενών που είχαν προσβληθεί.

Το κουβανικό Υπουργείο Δημόσιας Υγείας αναφέρει ότι το νησί αναπτύσσει ένα πρωτόκολλο δράσης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, το οποίο περιλαμβάνει δύο
σενάρια μετριασμού και υπόκειται σε κλινικές, επιδημιολογικές και θεραπευτικές αναφορές στη χώρα.

Με αυτόν τον τρόπο, οι αρχές Υγείας της Κούβας δήλωσαν ότι λόγω των εκπαιδευτικών-ενημερωτικών προληπτικών δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί με τις κοινότητες, το Covid-19 μπορεί να προσεγγιστεί από δύο σενάρια:


  •     προληπτικά και
  •     με επικέντρωση της προσοχής σε επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κατά τα διαφορετικά στάδια προσβολής.

Μεταξύ των μέτρων που υιοθετήθηκαν είναι η άμεση φροντίδα για ασθενείς που έχουν μολυνθεί με Covid-19 και η παρακολούθηση του τρόπου μετάδοσης με κλινική παρατήρηση στις κοινότητες που αναφέρονται στο πρωτοβάθμιο επίπεδο φροντίδας.

ℹ️   Σύμφωνα με την έκθεση, η κουβανική κυβέρνηση έχει σε λειτουργία κέντρα απομόνωσης άμεσης προτεραιότητας με ενδελεχή ιατρική παρακολούθηση για άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό και διατρέχουν υψηλό κίνδυνο.

Ομοίως, έχουν υιοθετηθεί αυστηρά μέτρα προστασίας για το προσωπικό της Υγείας και τους βοηθούς που έχουν άμεση επαφή με ύποπτα, ασυμπτωματικά και επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Ο διευθυντής Επιδημιολογίας του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Κούβας, Francisco Durán, ανέφερε ότι μέχρι σήμερα η χώρα έχει καταγράψει 75.142 test κορανοϊού που μελετήθηκαν, ανάμεσα σ’ αυτά για τις τελευταίες ώρες, 20 περιστατικά, ανεβάζοντας σε συνολικά 1.830 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 2.013 τα τελευταία δείγματα.

Από τους 1.830 ασθενείς που εισήχθησαν, 366 νοσηλεύτηκαν κανονικά και 1.046 με υποψία λοίμωξης.
«Έχουν μια σταθερή κλινική εξέλιξη, χωρίς επιπλοκές», δήλωσε.
Τέλος, 1.383 άτομα βρίσκονται σε προληπτική απομόνωση στα σπίτια τους.

telesurtv.net

2 σχόλια:

  1. O Σοσιαλισμός στην Κούβα βρίσκεται σε πορεία ανατροπής εδω και δέκα χρόνια με την Σταδιακή εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού στην οικονομία. Αυτή η πορεία θα έχει τραγικές συνέπειες σε όλες τις πλευρές τις ζωής του Κουβανικού λαού. Η Σοβιετική εμπειρία του 1956 1991 δείχνει τα τραγικά αποτελέσματα. Θα υπάρξουν ανισότητες στην κοινωνία πλουτισμός και όλα τα παρασιτικά φαινόμενα του καπιταλισμού όσο αδυνατίζει ο κεντρικός σχεδιασμός και βαθαίνει το καπιταλιστικό κέρδος στη χώρα. Η Ζωή του λαού δεν μπορεί να προστατευτεί σε αυτές τις συνθήκες. Οι πόρτες της κόλασης είναι ανοιχτές μπροστά στον λαό. Χωρίς να είμαι αισιόδοξος εύχομαι στους συντρόφους να σταματήσουν αυτή τη κόλαση. Καλή τύχη σε όλους. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο σ. ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ήταν απο τους πρώτους που διαφώνησαν με τις καταστροφικές αποφάσεις του 20ου συνεδρίου του 1956 και την καταστροφική πορεία της ΕΣΣΔ προς τον Καπιταλισμό. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου