Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Να σταματήσει τώρα η διαδικασία αδειοδότησης καύσης RDF - SRF

Οχι στην καύση απορριμμάτων 
από το ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία

«Στοπ» στη νέα προσπάθεια αδειοδότησης της καρκινογόνας καύσης απορριμμάτων στο «ΤΙΤΑΝ» στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, είπαν μέλη της Πρωτοβουλίας των 120 συλλόγων και φορέων που εναντιώνονται στην καύση απορριμμάτων RDF/SRF, με μια συμβολική δράση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, με φόντο το Λευκό Πύργο.

Μέλη της Πρωτοβουλίας, αλλά και περαστικοί χόρεψαν ZUMBA υπό την καθοδήγηση
γυμνάστριας της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας ότι δεν αρκεί μόνο η ατομική προσπάθεια για καλή φυσική κατάσταση, αλλά είναι αναγκαίο και το καθαρό περιβάλλον χωρίς ρύπους, επικίνδυνα μικροσωματίδια, διοξίνες, φουράνια.

Παράλληλα, με τη δράση αυτή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ανέδειξαν ότι το πρόβλημα της καύσης απορριμμάτων στο «ΤΙΤΑΝ» δεν είναι τοπικό. Αφορά όλο το λαό της Θεσσαλονίκης και έρχεται να μείνει. Τέλος, ανέδειξαν τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που προωθούν την καρκινογόνα καύση για να εξασφαλίσουν άλλο ένα εργαλείο κερδοφορίας και θωράκισης της ανταγωνιστικότητας στα χέρια των μεγάλων ομίλων που δραστηριοποιούνται στο κερδοφόρο πεδίο των «πράσινων επενδύσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου