Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

«Εθνικό καθήκον» η μεγαλύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ


Την παραπέρα εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην περιοχή για λογαριασμό των συμφερόντων της αστικής τάξης, που αυξάνουν ολοένα και περισσότερο τους κινδύνους σε βάρος των λαών. προδιέγραψε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας από τη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Είπε ακριβώς: «Όσον αφορά τις ΗΠΑ πέρα από την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας, νομίζω η εμβάθυνση με την Ελλάδα είναι προφανής σε όλους σας. Έχω συναντήσει τον κ. Πομπέο 6 φορές και μία τηλεδιάσκεψη, δεν νομίζω ότι στην ιστορία της Ελλάδας έχει ξαναπαρατηρηθεί το φαινόμενο. Εκκινούμε σχεδόν άμεσα νέο διάλογο για τη διεύρυνση της αμυντικής συμφωνίας ή την υπογραφή μιας νέας εξαρχής συμφωνίας». Πρόκειται για τη συμφωνία που προετοίμασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έχει μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο.

Ανέφερε ακόμα ότι «προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τη συμμετοχή μας στους περιφερειακούς οργανισμούς ασφάλειας όπως το ΝΑΤΟ και ΟΑΣΕ» και πως «θα θέλαμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας και με χώρες εκτός μέχρι τώρα του ελληνικού ορίζοντα. Αναφέρομαι στην Ινδία, η οποία είναι ήδη παρούσα σε ένα έργο στο νέο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, στην Αφρική όπου ανοίγουμε νέα πρεσβεία στη Σενεγάλη, θέλουμε να είμαστε παρόντες στην αναπτυσσόμενη συμμετοχή στον πλανήτη, αλλά επίσης και στον Καναδά στο πλαίσιο συμμετοχής του στο ΝΑΤΟ», όλα με γνώμονα τα ζητούμενα της αστικής τάξης και για τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της στους ανταγωνισμούς για το κυνήγι του κέρδους.

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, επιδόθηκε, απέναντι στην επιθετικότητα που επιδεικνύει η τουρκική αστική τάξη και η κυβέρνησή της, στις γνωστές κορόνες όπως ότι «δεν ανεχόμαστε παραβατικές αξιώσεις, δεν ανεχόμαστε απειλές πολέμου», ενώ παρουσίασε εκ νέου την ΕΕ ως «ειρηνευτική δύναμη» όταν έχει αποδειχθεί ότι ΕΕ και ΝΑΤΟ βλέπουν την Τουρκία ως «στρατηγικό σύμμαχο» για τα συμφέροντά τους, δίνοντας παραπέρα «αέρα στα πανιά» της στα πλαίσια των σχεδίων συνεκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου και «ΝΑΤΟικής συνοχής» απέναντι στα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Όσο για το επαίσχυντο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον πτωχευτικό κώδικα, ανέφερε ότι «τον θεωρώ φιλολαϊκό» και πως «η ΝΔ προασπίζει τα λαϊκά συμφέροντα»!

Στο ίδιο μοτίβο ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε μεν στην «ολοένα και εντεινόμενη αναθεωρητική παραβατική και επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας, δια της οποίας δοκιμάζεται η ειρήνη και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και απειλούνται ευθέως κυριαρχικά μας δικαιώματα», για την οποία ωστόσο είπε ότι «φτάνει στα όρια του αλλοπρόσαλλου», κρύβοντας και τις πάγιες διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης και την προσπάθειά της να δημιουργήσει τετελεσμένα στο τραπέζι των ιμπεριαλιστικών «διευθετήσεων» και παζαριών, στο οποίο κάθεται και η κυβέρνηση για τα συμφέροντα της αστικής τάξης. 

Ο ίδιος μάλιστα, κρύβοντας στεγνά το ρόλο των «ισχυρών συμμάχων» της αστικής τάξης εμφάνισε και ως «εθνικό καθήκον», «την ενίσχυση και εμβάθυνση των διεθνών συμμαχιών της χώρας μέσω του ρόλου μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», καθώς έτσι «ενισχύεται η εθνική άμυνα» και η «Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της και αναδεικνύεται σε υπολογίσιμο παίχτη με απόλυτη επιτυχία» στην ευρύτερη περιοχή. Πρόσθεσε δε ότι ακριβώς «η ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης με ΗΠΑ μέσω των προβλέψεων της αναθεωρημένης συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας, η στρατηγική σχέση με Γαλλία, η προσέγγιση με χώρες όπως Ισραήλ είναι κάποια απτά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας».

Αναφέρθηκε με κομπασμό στην εκτίναξη του προϋπολογισμού για τις στρατιωτικές δαπάνες για το 2021 από τα 530 εκατ. στα πάνω από 2 δισ. ευρώ (χώρια βέβαια τα «πάγια» 4 δισ. κάθε χρόνο), οι οποίες όμως δεν αφορούν την προστασία της άμυνας της χώρας, αλλά τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, ενώ υπεραμύνθηκε της αύξησης της στρατιωτικής θητείας από 9 σε 12 μήνες.

Παράλληλα, συνεχίστηκε και το γαϊτανάκι ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης της ΝΔ για τα 12 ναυτικά μίλια, με κοκορομαχία για το ποιος υπερασπίζεται περισσότερο τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όταν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, για να κερδίσει η αστική τάξη μερδικό από τη λεία, διαδοχικά  βαθαίνουν διαρκώς την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, που βάζουν στο «κρεβάτι του Προκρούστη» και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου