Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

«Το καπλάνι της βιτρίνας» στο θέατρο «Τζένη Καρέζη»


Από αυτή την Κυριακή 25 Οκτώβρη και κάθε Κυριακή, στις 11.30 π.μ.«Το καπλάνι της βιτρίνας» της Αλκης Ζέη, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Ανδρομάχης Χρυσομάλη, ανεβαίνει στο θέατρο «Τζένη Καρέζη».

Καλοκαίρι του 1936 στη Σάμο. Η Μέλια και η Μυρτώ απολαμβάνουν το παιχνίδι και τη θάλασσα με τους φίλους τους από το Λαμαγάρι. Ομως, αυτό το καλοκαίρι τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με πολλές καινούριες λέξεις και περίεργες καταστάσεις... Γιατί αναγκάζεται να κρυφτεί ο αγαπημένος τους ξάδερφος Νίκος; Τι έγινε στις 4 Αυγούστου του 1936; Και μαζί με όλα αυτά, παρακολουθούμε το κάψιμο των βιβλίων, τις φασιστικές φάλαγγες του Μεταξά, τις διώξεις των αγωνιστών... Ολα αυτά δοσμένα φυσικά με απόλυτη τρυφερότητα και χιούμορ...

«Το καπλάνι της βιτρίνας» είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Αλκης Ζέη και αποτελεί έργο - σταθμό για την ελληνική παιδική λογοτεχνία, με συνεχείς επανεκδόσεις από το 1963 και πολλές μεταφράσεις και διακρίσεις στο εξωτερικό.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Γλυκός, Αννέτα Παπαθανασίου, Σωτήρης Σκάντζικας, Μαρία Κοκκινίδου, Ασπα Μπατατόλη, Αλέξανδρος Βάρθης, Μαργαρίτα Νασιούλα, Σίλια Μουστάκη, Σοφιανός Πεσιρίδης, Μαρία Δερεμπέ.

Προπώληση εισιτηρίων στα καταστήματα «Public» και ticket services (εκδοτήριο Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσμαζόγλου, τηλεφωνικά 210. 72.34.567 και στο www.ticketservices.gr).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου