Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Εργοδοσία και κυβέρνηση αξιοποιούν την πανδημία για επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων


Τη λήψη μέτρων στους χώρους δουλειάς για την προστασία της ζωής των εργαζομένων, αλλά και την ενίσχυση των δομών Υγείας διεκδικεί το Συνδικάτο Τροφίμων Εύβοιας, μετά και την εκδήλωση κρουσμάτων κορονοϊού σε πτηνοτροφική μονάδα της περιοχής, καλώντας παράλληλα σε συντονισμό της δράσης.

Ο Γιάννης Τζαβάρας, πρόεδρος του Συνδικάτου και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Τροφίμων - Ποτών - Γάλακτος, σε συνέντευξή του στο πόρταλ 902.gr καταγγέλλει την κυβέρνηση που τα φορτώνει όλα στην «ατομική ευθύνη» και δεν έχει λάβει κανένα μέτρο στους χώρους δουλειάς, ενώ με πρόσχημα την πανδημία έχει εξαπολύσει από κοινού με την εργοδοσία επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων που διεκδικούν μέτρα προστασίας. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι μετανάστες εργάτες, οι οποίοι επιβιώνουν με χειρότερους όρους ζωής και δεν υπάρχει μέριμνα ούτε για την ενημέρωσή τους.

Παρότι η εργατική τάξη όλο το προηγούμενο διάστημα επέδειξε υπευθυνότητα, η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε αυτό τον χρόνο για να ενισχύσει τις δημόσιες δομές Υγείας, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το Νοσοκομείο της Χαλκίδας, το οποίο -μετά από πίεση του κινήματος- μετεγκαταστάθηκε σε καινούργιο κτίριο μεν, χωρίς όμως τις ανάλογες προσλήψεις προσωπικού. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συνδικάτου, το υπουργείο έδωσε εντολή για τη δημιουργία πτέρυγας Covid-19, χωρίς όμως να την επανδρώσει και με το αντίστοιχο προσωπικό, με αποτέλεσμα τη λειτουργία της να καλύπτουν γιατροί και νοσηλευτές που εργάζονται και σε άλλες πτέρυγες, με ανοιχτό τον κίνδυνο της διασποράς σε όλο το νοσοκομείο!

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους, τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, τα πρωτοβάθμια σωματεία της Εύβοιας και συνδικαλιστές να συμμετάσχουν στη σύσκεψη που διοργανώνει την Τρίτη 27 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας για τη συνέχιση του αγώνα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου