Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Παρέμβαση στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ


Παρέμβαση στην πύλη του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε το πρωί ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής του ΑΠΘ, όπου πέταξε τρικάκια και ανάρτησε πανό στο οποίο αναγράφεται: «Δεν σωπαίνουμε στο έγκλημα! Πάρτε τώρα μέτρα πριν να είναι αργά! - Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας». (Βίντεο)

Σε δήλωσή του, ο Γιώργος Μεταξάς, μέλος του ΔΣ του  Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής του ΑΠΘ, ανέφερε:  «Με αυτή τη συμβολική μας κίνηση, ήρθαμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας τόσο στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς όσο και στο λαό της πόλης σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που δοκιμάζεται. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ εξέφρασαν χθες σήμα κινδύνου μπροστά στην εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο με τις κλίνες ΜΕΘ να έχουν σχεδόν γεμίσει και πλέον να φαντάζει μονόδρομος η διασωλήνωση ασθενών σε κανονικούς θαλάμους. Αυτή τη στιγμή εμείς πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να μείνουμε σιωπηλοί σε αυτό το έγκλημα που εκτυλίσσεται σε βάρος του λαού  της πόλης. Τα Νοσοκομεία σε όλη τη χώρα βρίσκονται στα όριά τους.

Βρισκόμαστε εδώ γιατί η κυβέρνηση πρέπει να έρθει προ των ευθυνών της. Όταν είπε πως φτάσαμε εδώ χάρη σε κάποιους λίγους, καλύτερα να κοιτάξουν στον καθρέπτη, γιατί αυτοί οι λίγοι είναι η δική της πολιτική, η οποία συνειδητά εδώ και 8 μήνες δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να στηρίξει το δημόσιο σύστημα Υγείας, (…) να πάρει μέτρα για τους χώρους δουλειάς. Αντ’ αυτού είδαμε να μοιράζουν αφειδώς δωράκια σε διάφορους κλινικάρχες, καναλάρχες και λοιπούς.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε εδώ και ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη για τη ζωή και διεκδικούμε να επιταχθεί εδώ και τώρα ο ιδιωτικός τομέας Υγείας και να ενταχθεί στον κρατικό σχεδιασμό, να παρθούν άμεσα μέτρα για τα ΜΜΜ, για τα σχολεία και τους χώρους δουλειάς, όπως και να προσληφθεί όλο το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό που χρειάζεται για να καλυφθούν οι ανάγκες».

Σε αντίστοιχη ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής αναφέρει:

«Οι ΜΕΘ φτάνουν στο κόκκινο. Εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη και πανελλαδικά, η κυβέρνηση επιλέγει να αρνείται τη λήψη κάθε ουσιαστικού μέτρου στην κατεύθυνση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, εκθειάζοντας την ατομική ευθύνη, συγκαλύπτοντας τη δική της - κρατική, και αφήνοντας τελικά τον λαό απροστάτευτο και εκτεθειμένο σε απρόβλεπτους και ανυπολόγιστους κινδύνους για την ίδια την υγεία και τη ζωή του. 

Η κραυγή αγωνίας που εκπέμπουν οι συνάδελφοι υγειονομικοί στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ είναι ενδεικτική της κατάστασης. Με κατειλημμένες τις 21 από τις 25 κλίνες ΜΕΘ φαντάζει πλέον μονόδρομος τις επόμενες μέρες η διασωλήνωση ασθενών σε απλούς θαλάμους, ενώ τα συνολικά θετικά κρούσματα που νοσηλεύονται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο ξεπερνούν τα 100, τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Την ίδια ώρα, η κυβερνητική κοροϊδία απογειώθηκε προχθές με τις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας, από το ίδιο νοσοκομείο για τη "δήθεν ενίσχυση" της πόλης με επιπλέον 43 κλίνες ΜΕΘ που σύντομα αποδείχθηκαν "άνθρακας", καθώς επρόκειτο για ήδη υπάρχοντα κρεβάτια που «άδειασαν» από ασθενείς που κατευθύνθηκαν σε ιδιωτικά κέντρα.

Μέρα με τη μέρα, τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε δομές Υγείας "μίας νόσου", δείχνοντας την πόρτα της εξόδου σε μη επείγοντες, αλλά ταυτόχρονα επιβαρυμένους χρόνια πάσχοντες ασθενείς που χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης και περίθαλψης. Στη Θεσσαλονίκη η διακοπή λειτουργίας των τακτικών και απογευματινών ιατρείων και η αναστολή των τακτικών χειρουργείων κατά 80% εγκυμονεί τον κίνδυνο εκτίναξης της θνητότητας και της νοσηρότητας όσον αφορά τις λοιπές παθήσεις.

Οι φοιτητές Ιατρικής δεν θα σιωπήσουμε στο έγκλημα που εξελίσσεται σε βάρος της υγείας του λαού. Ενώνουμε τη φωνή μας με τις χιλιάδες υγειονομικών που δίνουν καθημερινά τη μάχη της ζωής.Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει εδώ και τώρα σε:

  • Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού στην Υγεία.
  • Τήρηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας στα ΜΜΜ, στα σχολεία και τους εργασιακούς χώρους».

 

1 σχόλιο:

  1. Το εμβόλιο της Καπιταλιστικής Ρωσίας είναι έτοιμο και κυκλοφορεί στην αγορά. Γιατί περιμένουν το εμβόλιο της Καπιταλιστικής Αγγλίας που θα έρθει αργότερα. Ποιός θα χρεωθεί τις εκατόμβες των νεκρών που θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Η Σαπίλα του καπιταλισμού απογειώνεται πάνω σε φέρετρα μπροστά στους ανταγωνισμούς τον Ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων και εγχώριων τμημάτων της Αστικής τάξης. Ο Σοσιαλισμός που οικοδόμησαν οι Μπολσεβίκοι με τους ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ ζωντανός και επίκαιρος όσο ποτέ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου