Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Στο καπιταλιστικό μοντέλο ανάπτυξης δεν χωράνε τα «έξοδα» για τις λαϊκές ανάγκες

 
Η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνολικά το αστικό πολιτικό σύστημα δεν έχουν στις προτεραιότητές τους την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, δεν θέλουν να πληρώσουν για νοσοκομεία, με προσλήψεις, μαζικά τεστ, δημιουργία κλινών ΜΕΘ, λειτουργία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας της δημόσιας υγείας, αλλά ενδιαφέρονται για τη διασφάλιση των κερδών του κεφαλαίου στη νέα καπιταλιστική κρίση που επισπεύσθηκε από την πανδημία. (Βίντεο)

Αυτό επισημαίνει ο Γιώργος Πρέντζας μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ, εργαζόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μιλώντας στο πόρταλ 902.gr το απόγευμα της Τετάρτης 4 Νοέμβρη.

Όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά, αυτό το καπιταλιστικό μοντέλο ανάπτυξης δεν χωράει τα «έξοδα» για τις λαϊκές ανάγκες γιατί τα κρατικά χρήματα πρέπει να είναι διαθέσιμα στην υποβολή της καπιταλιστικής κερδοφορίας, όπως γίνεται μέχρι σήμερα και αυτό ισχύει και για τα σχολεία και για τα μέσα μεταφοράς, αλλά και για τις πλημμύρες, σεισμούς και πυρκαγιές με εκατοντάδες θύματα. 

Όπως τόνισε, στα Γιάννενα οι λόγοι που οδήγησαν στο λοκντάουν ήταν τα πολλά κρούσματα σε δύο εργοστάσια και σε δύο γηροκομεία γιατί δεν ελήφθησαν εγκαίρως μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, αλλά και στους οίκους ευγηρίας. Κατήγγειλε κυβέρνηση και Περιφέρεια που αρνούνταν να διεξαγάγουν εγκαίρως ελέγχους για την τήρηση των μέτρων σε αυτούς τους χώρους και άφησαν την κατάσταση ανεξέλεγκτη, χάνοντας πολύτιμο χρόνο για τον εντοπισμό των κρουσμάτων και την ιχνηλάτησή τους. Κι ενώ έχει υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για την κατάσταση στο δεύτερο γηροκομείο, όπου κόλλησαν τον κορονοϊό όλοι οι τρόφιμοι, περιφερειάρχης και δήμαρχος με σημερινές τους δηλώσεις έφθασαν στο σημείο να παρέχουν πλήρη κάλυψη στον ιδιοκτήτη για την τήρηση των μέτρων! 

Όσον αφορά τα νοσοκομεία της πόλης, ο Γ. Πρέντζας επισημαίνει πως αυτά έχουν φτάσει στα όριά τους και μετά το τελευταίο περιστατικό με το δεύτερο γηροκομείο, οι ασθενείς στέλνονται πλέον σε νοσοκομεία γειτονικών πόλεων, που είναι μάλιστα ανέτοιμα, γιατί παρά τους περί του αντιθέτου κυβερνητικούς ισχυρισμούς δεν έγινε καμία πρόσληψη του απαραίτητου υγειονομικού και ιατρικού προσωπικού, ενώ δεν δημιουργήθηκαν νέες ΜΕΘ, αλλά μετατρέπονται ήδη υπάρχουσες σε ΜΕΘ Covid-19.

Η πανδημία, η νέα καπιταλιστική κρίση, που επισπεύσθηκε, αναδεικνύουν ότι στο καπιταλιστικό σύστημα υπάρχουν αδιέξοδα που δεν γιατρεύονται παρά μόνο όταν μεγάλο κομμάτι του λαού συστρατευθεί με το ΚΚΕ για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, κατέληξε ο Γ. Πρέντζας.

 

4 σχόλια:

  1. Η πανδημία, η νέα καπιταλιστική κρίση, που επισπεύσθηκε, αναδεικνύουν ότι στο καπιταλιστικό σύστημα υπάρχουν αδιέξοδα που δεν γιατρεύονται παρά μόνο όταν μεγάλο κομμάτι του λαού συστρατευθεί με το ΚΚΕ για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, κατέληξε ο Γ. Πρέντζας. Πολύ πολύ σωστά. Αυτό ισχύει όσο οι Καπιταλιστές έχουν στην ιδιοκτησία τους τα μέσα παραγωγής. Αφιερωμένο σε όλους τους Μεταβατικούς σταδιολόγους και τος Οπορτουνιστικές τους Μπούρδες και παπάτζες. Είναι ο καπιταλισμός ΗΛΙΘΙΕ.... με ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γουστάρεις, Μπογιόπουλο, αλλά την ατάκα του την χρησιμοποιείς.

      Κική Μ

      Διαγραφή
    2. Δεν γουστάρω τους φορείς όλων των Οπορτουνιστικών απόψεων που στηρίζουν τον καπιταλισμό με λύσσα. Οι κομμουνιστές δεν αποκαλούν τον λαό ποτέ ηλίθιο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Ο Στάλιν αντιμετώπισε πολύ σοβαρότερους ιούς, βλεπε Ναζιστοιος, Οπορτουνοιος, Μικροαστικοιος.

    Για όλους βρίσκονταν "εμβόλιο" ή "θεραπεία " σε χρόνο dt

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου