Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Για τον τραγικός θάνατος του 16χρονου


Τη βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου 16χρονου νέου που έφυγε χθες άδικα από τη ζωή, εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στο διαμέρισμα όπου διέμενε στη Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που συμπολίτης μας φεύγει από τη ζωή προσπαθώντας απλά να ζεσταθεί. Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός το οποίο είναι συνέπεια της ενεργειακής φτώχειας στην οποία οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν καταδικάσει τον λαό και τις εργατικές οικογένειες.

Συμβαίνει την ίδια στιγμή, που ολοένα και νέοι αγωγοί φυσικού αερίου διασχίζουν τη χώρα, από τους οποίους όμως κερδίζει μόνο το κεφάλαιο και τα μονοπώλια της Ενέργειας και των υδρογονανθράκων.

Η εργατική τάξη και ο λαός, καταδικάζονται να ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και ανέχειας, ενώ μία χούφτα εκμεταλλευτές κερδίζουν αμύθητα πλούτη, ακόμη και σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης.

Αυτό δυστυχώς επιβεβαιώνει και η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, στα νοσοκομεία, στους τόπους δουλειάς, στην Παιδεία που δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία».

Το περιστατικό, καταδεικνύει και την εγκληματική εγκατάλειψη των συνανθρώπων μας με προβλήματα υγείας και αναπηρία, πολιτική που ακολουθείται από όλες τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου.

Καλούμε το λαό, να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα και από αυτό το τραγικό συμβάν. Να οργανώσει τώρα την πάλη του για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών του. Εμείς και τα παιδιά μας δικαιούμαστε και μπορούμε να ζήσουμε χωρίς στερήσεις, με αξιοπρέπεια και ασφάλεια, σε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια, ξένες επεμβάσεις και πολέμους.

ΚΟΒ Ντεπώ του ΚΚΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου