Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

«Ευτυχώς η Θεσσαλονίκη δε έγινε Μπέργκαμο»


Στην Θεσσαλονίκη, τα νεκροταφεία αδυνατούν να χωρέσουν, πλέον, τα θύματα της πανδημίας. Καθημερινά, 8 με 12 σοροί μεταφέρονται μόνο στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στην Θέρμη, όπου δεν σταματούν οι εργασίες ανοίγματος νέων τάφων.

Ανατριχιάστικες εικόνες με εκατοντάδες πρόχειρα μνήματα με ξύλινους σταυρούς στη σειρά αποδεικνύουν τη θλιβερή πραγματικότητα που βιώνει η Βόρεια Ελλάδα στο δεύτερο κύμα πανδημίας του κορονοϊού.

Εντατικές είναι οι εργασίες ανοίγματος νέων τάφων στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στην περιοχή της Θέρμης από συνεργεία του δήμου, ενώ τουλάχιστον 70 ταφές έχουν γίνει μέχρι στιγμής στα κοιμητήρια του Ευόσμου στην άλλη πλευρά της πόλης.

Συνολικά, πάνω από 160 κηδείες κορονοϊού έχουν γίνει από τον Απρίλιο έως τώρα στην Θέρμη - από τις οποίες η συντριπτική πλειοψηφία το τελευταίο δίμηνο - την ώρα που οι θάνατοι στη Θεσσαλονίκη έχουν τριπλασιαστεί σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Μιλώντας στο Μega, o Γιώργος Αβαρλής, αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στην εντολή που έδωσε από τον Μάρτιο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ώστε να γίνει ξεχωριστός χώρος στα κοιμητήρια για τα θύματα του κορονοϊού:

«Χάρις σε αυτό δεν ζούμε σκηνές από την κόλαση του Δάντη», τόνισε, επισημαίνοντας πως «μέσα σε 2 ημέρες, είχαμε 18 νεκρούς από Covid».

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς γίνονται αυτές οι τελετές. Η παγωμάρα, η ψύχρα στην ψυχή…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Από reader.gr




 

1 σχόλιο:

  1. Οι φωτογραφιες ειναι από την Θεσσαλονίκη

    https://www.voria.gr/article/thessaloniki-pano-apo-deka-kidies-covid-tin-imera-sokaristikes-ikones

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου