Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Πρακτικές λογοκρισίας και μη προστασίας της δραστηριότητας των βουλευτών


Για προσπάθεια νομιμοποίησης μιας πρακτικής για άρση της βουλευτικής ασυλίας για πράξεις ή γνώμες βουλευτών που σχετίζονται με την κοινοβουλευτική και πολιτική τους δραστηριότητα, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας στη Βουλή, με αφορμή την αίτηση άρσης ασυλίας βουλευτών. Μεταξύ των βουλευτών είναι η Αγγελική Αδαμοπούλου του ΜΕΡΑ25 που κατηγορείται για πολιτική γνώμη που εξέφρασε στην Ολομέλεια της Βουλής με βάση το άρθρο 62 του Συντάγματος -που αναθεωρήθηκε πρόσφατα- και τον Κανονισμό της Βουλής.(VIDEO)

Ο Γιάννης Γκιόκας τόνισε ότι η περίπτωση της Αγγ. Αδαμοπούλου είναι η πιο κραυγαλέα, αλλά δεν είναι η μοναδική, είναι επίσης του Π. Πολάκη και της Γ. Πούλου, που το ΚΚΕ δεν συμφωνεί να αρθεί η ασυλία τους.

Υπογράμμισε ότι αυτή η πρακτική της κυβέρνησης έχει προεκτάσεις που σχετίζονται με τη λογοκρισία του βουλευτή και με το να μην προστατεύεται η κοινοβουλευτική του δραστηριότητα, η οποία κατά το ΚΚΕ σημαίνει ο βουλευτής να στηρίζει τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, να δείχνει την αλληλεγγύη του ακόμα και σε μια απεργία που θα κυριαρχηθεί παράνομη, να συμμετέχει σε μια κινητοποίηση από αυτές που σωρηδόν απαγορεύονται.

Πρόσθεσε ότι ο βουλευτής δεν μπορεί να είναι σε μια γυάλα και να μην μπορεί να πει τη γνώμη τους και σημείωσε ότι ανοίγεται ο δρόμος για βιομηχανία διώξεων σε βάρος βουλευτών και θα τη βρουν μπροστά τους και όσοι σήμερα νομιμοποιούν αυτήν την πρακτική.

Ειδικά για το άρθρο 62 του Συντάγματος επεσήμανε τις ευθύνες για τα κόμματα που συμφώνησαν με την αναθεώρησή του προς το χειρότερο όπως ο ΣΥΡΙΖΑ «και τα λούζεται τώρα», σημείωσε ο Γιάννης Γκιόκας. Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ δεν ψήφισε υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 62, επισημαίνοντας κατά τη συζήτηση τότε ότι θα οδηγηθούμε σε αυτές τις πρακτικές. Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν τις νομιμοποιεί και πως δεν φοβάται, ενώ με άλλη τοποθέτηση του επισήμανε πως η πρακτική αυτή που εγκαινίασε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία συνιστά τον απόλυτο πολιτικό εκφυλισμό (δείτε εδώ video).  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου