Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη»

Νέα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί έξω από το κατάστημα της επιχείρησης «Jumbo» στον Λούρο από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας με τη συμμετοχή και άλλων ταξικών σωματείων και φορέων.
Υπήρξε μαζική και μαχητική αντίδραση στην απόφαση της εργοδοσίας να λειτουργεί το κατάστημα όλες τις Κυριακές του έτους, αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους των
κυβερνήσεων και τη σχετική απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας.

Με σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην Κυριακάτικη λειτουργία της επιχείρησης, τονίζοντας ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους, ότι δεν κάνουν βήμα πίσω από τα δικαιώματά τους, ενώ σημείωσαν ότι και με τη σημερινή κινητοποίηση δίνουν απάντηση στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της, που έχουν βάλει σαν στόχο το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας.
Στην διάρκεια της κινητοποίησης έγιναν ομιλίες.

Εκ μέρους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας χαιρέτησε ο Γιώργος Πούμπης πρόεδρος του σωματείου και μέλος της Διοίκησης του ΕΚ Πρέβεζας. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, Άρτας και Λευκάδας.

Επισημαίνεται ότι άμεση ήταν και σήμερα η αντίδραση των ταξικών δυνάμεων στην παρουσία του γνωστού εργοδότη-συνδικαλιστή, μέλους της «συνδικαλιστικής μαφίας» της ΓΣΕΕ Καραγεωργόπουλου, έξω από το πολυκατάστημα, συνοδεία εργατοπατέρων του ΕΚΠ.

Εκφράστηκε για μια ακόμη φορά η αποδοκιμασία προς όλους αυτούς που υπονομεύουν συστηματικά τόσα χρόνια τους αγώνες των εργαζομένων και αποτελούν εμπόδιο στην οργάνωση της πάλης τους.

Τα συνδικάτα κάλεσαν τους εργαζόμενους σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας. Τους κάλεσαν να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για να υπάρξει μαζική απεργιακή απάντηση όταν η κυβέρνηση φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα για το Ασφαλιστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου