Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020

Βord de l'eau!

«Βord de l'eau στα γαλλικά, Προκυμαία η μετάφραση στα ελληνικά.

Μπουρδέλο, στη γλώσσα του λιμανιού.

Βord de l'eau la Trumpa, θα λεγόταν η Τρούμπα, τη δεκαετία του '60.


Η "ναυμαχία" της οδού Νοταρά με τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα στα σοκάκια της Τρούμπας, δόθηκε την εποχή που ξεχαρμάνιαζε ο 6ος Αμερικάνικος Στόλος επιδεικτικά, δείχνοντας ποιος είναι ο επικυρίαρχος, ο επιβήτορας, και ποιος κάνει κουμάντο δηλαδή τελικά σε αυτή τη χώρα.

Και επειδή το αστικό κράτος και οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις που το υπηρετούν, έχουν συνέχεια ως σήμερα, έκαναν σινιάλο για να έρθουν και να δέσουν για ξένα συμφέροντα οι Νατοϊκές αρμάδες στον Πειραιά, μιλώντας "για επωφελή σχέση".

Βαρύς ο χαρακτηρισμός Βord de l'eau η σχέση "Συμμάχων και εταίρας", που παραπέμπει δυστυχώς, επιεικώς θα έλεγα στο "Μπέστε σκύλοι, αλέστε και τα αλεστικά δικά μας" για να μη πω, τίποτε χειρότερο.

Ήρθαν και πάλι οι Στόλοι στο λιμάνι!

Με τη διαφορά ότι, από τότε προστέθηκαν στον Αμερικάνικο στόλο, ο Γαλλικός, ο Ιταλικός, ο Γερμανικός και οι υποστηρικτικοί τους, με την άδεια και τη συμφωνία της κυβέρνησης.
Θυμίζει το Λιμάνι της Αυλίδας, ο Πειραιάς σήμερα, με το ΝΑΤΟικό στόλο μαζεμένο, έτοιμο να αποπλεύσει στις θάλασσες του Αιγαίου και εν μέσω της απόφασης της "Αμυντικής" συμφωνίας, η Ελλάδα, ως σύγχρονη Ιφιγένεια είναι έτοιμη να σφαχτεί για να πνεύσει ούριος άνεμος για τα συμφέροντα των καπιταλιστών, βάζοντας σε κίνδυνο την χώρα και το λαό της.

Το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και ο έλεγχος των δρόμων είναι ο στόχος και έτσι, οι αρχηγοί των μεγάλων καπιταλιστικών κρατών, έστειλαν στο λιμάνι του Πειραιά τα πιο σύγχρονα πλοία, όπως, το αμερικάνικο αντιτορπιλικό "USS Ross", η ιταλική φρεγάτα Virginio Fasan (F 591), η φρεγάτα του Γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού "FGS Hamburg" (F220), χωρίς να αποκλείονται και πρόσθετες αφίξεις, όπως το αμερικανικό ελικοπτεροφόρο "USS Bataan", φορτωμένο με 2.500 πεζοναύτες, συνοδευόμενο από τα πλοία "USS New York" και "USS Oak Hill", ενώ βρισκόταν πριν αναχωρήσει για τον Βόλο το γαλλικό ελικοπτεροφόρο "Dixmude", εν' όψει της άσκησης με ελληνικές και αμερικανικές δυνάμεις στο Αιγαίο. Και όλα αυτά λίγες μέρες πριν την προσέγγιση του γαλλικού αεροπλανοφόρου "Σαρλ Ντε Γκωλ" στα νότια της Κρήτης, αλωνίζοντας της θάλασσες του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Εμπλοκή της Ελλάδας θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ο συνωστισμός στο λιμάνι όπως και η προγραμματισμένη, πολυεθνική, διακλαδική άσκηση Ελλάδας - Γαλλίας - Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με την επωνυμία "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-2020", που βρίσκεται σε εξέλιξη από 27/1 - 08/2, η οποία θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Μαγνησίας και του Αιγαίου.

Στο ελικοπτεροφόρο "Dixmude", βρίσκονται Γάλλοι πεζοναύτες και η Ελληνική 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, οι οποίοι συμμετέχουν στην υπό εξέλιξη άσκηση, μαζί με Αμερικανούς Πεζοναύτες (US Marines).

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η αποστολή των ελληνικών Ενόπλων Δυναμένων, εκτός συνόρων, η οποία φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά, με απρόβλεπτες συνέπειες, βάζοντας τη χώρα στο μάτι του κυκλώνα, μιας και η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως προτίθεται να στείλει προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη, στη Σαουδική Αραβία και στα Στενά του Ορμούζ, γεγονός που δεν θα περάσει από αντιτιθέμενες δυνάμεις στην περιοχή.

Το βρώμικο ΝΑΤΟικό μέτωπο του πολέμου, θέλει καθαρή εντολή και αυτή την εντολή την επικύρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή με τη νέα ελληνοαμερικανική Συμφωνία, με τη λειτουργία 3 νέων αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων (Βόλος, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη) στη χώρα και με την επέκταση της βάσης της Σούδας.

Η ΝΑΤΟική εμπλοκή της χώρας μας, φθάνει στο τίμημα των 4 δισ. ευρώ τον χρόνο, οι οποίες πάνε για ΝΑΤΟικές ανάγκες τη στιγμή που η εξαθλίωση του λαού σε ανάγκες ζωής, χτυπά παντού κόκκινο!

Ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε στα κεραμίδια και σκούζει να παγώσει η ΝΔ τη συμφωνία, αφού ο ίδιος έβαλε τα πλαίσια μαζί με τις ΗΠΑ.

Άλλωστε οι βάσεις αυτές, ήδη λειτουργούν χωρίς να ανακόψουν την προκλητικότητα της Τουρκίας του ΝΑΤΟ και για να μην χάσουμε και την αίσθηση της πραγματικότητας, τι άλλο να σημαίνει βάσεις αν όχι ορμητήρια πολέμων;

Ο ελληνικός λαός από τους "Συμμάχους" και τους "Εταίρους" του πλήρωσε σκληρό τίμημα στο 200 χρόνια του ελληνικού κράτους, είτε αυτοί ήταν Άγγλοι, Γάλλοι, Ρώσοι και μετέπειτα η ΑΝΤΑΝΤ και το ΝΑΤΟ.

Στην ιστορία και στη συνείδηση του ελληνικού λαού, έχουν καταγραφεί, ως φέροντες τον όλεθρο, προσφυγιά, δικτατορίες, κατοχή, καταστροφικές εκστρατείες.
Ας ρίξουμε μια ματιά στο χάρτη της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων, της Αφρικής.

Εκεί, θα δούμε τα ματωμένα αποτυπώματα των φονιάδων των λαών, που έρχονται ως σύμμαχοι, εταίροι και φίλοι, αλλά με το όπλο στο κρόταφο, αρπάζουν τον πλούτο και τη ζωή των λαών.

Κανένας εφησυχασμός!

Η ιστορία και τα θύματα του ελληνικού λαού δεν μας το επιτρέπουν!».

 Του Αεροπεζοναύτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου