Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Η μέρα που ανοίγουν τα σχολεία πρέπει να γίνει νέα αφετηρία αγώνων μαθητών και εκπαιδευτικών


Η Δεύτερα 11 Δεκέμβρη, μέρα που ανοίγουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα πρέπει να γίνει αφετηρία αγώνων εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών για να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των βαθμίδων της Εκπαίδευσης, υπογράμμισε ο Αχιλλέας Ζορμπάς, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, μιλώντας στο ρ/σ «Real FM».

Ανέδειξε τη λογική του «κόστους - οφέλους» που διατρέχει την πολιτική της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι σαν τέτοιο αντιμετωπίζονται τα αναγκαία μαζικά τεστ, οι προσλήψεις εκπαιδευτικών, η αξιοποίηση σχολικών κτιρίων που έμειναν άδεια από τις σαρωτικές συγχωνεύσεις, η πρόσληψη καθαριστριών κ.ά.

Για το τελευταίο μάλιστα επισήμανε ότι η αναλογία καθαριστριών είναι μία προς ενάμισι σχολείο. Επισήμανε ακόμη ότι τα σχολεία ανοίγουν όπως άνοιξαν και τον Σεπτέμβρη και ξανάκλεισαν γιατί δεν είχαν παρθεί μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. «Πολλή φασαρία για το τίποτα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν» (κοιλοπονούσε βουνό και γέννησε ποντίκι).

Σχολιάζοντας την τηλεκπαίδευση, σημείωσε ότι δεν «περπάτησε» και για αυτό το υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε την περικοπή της ύλης της Γ' Λυκείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου