Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Πιθανό το τρίτο κύμα της πανδημίας, ενώ παραμένει αθωράκιστο το σύστημα Υγείας και οι εμβολιασμοί αργούν


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΔΥ

«Οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι. Σε όλο τον κόσμο υπάρχει μια έξαρση, πιθανόν το τρίτο κύμα. Προετοιμαζόμαστε για το τρίτο κύμα και παρακολουθούμε τη μετάλλαξη του ιού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας σήμερα στον «ΣΚΑΪ» και προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη για τη μακρόχρονη διαδικασία της αντιμετώπισης της πανδημίας με τη λογική της «ατομικής ευθύνης» που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, οι οποίοι παρουσιάζουν καθυστερήσεις και αναβολές, ο Π. Αρκουμανέας ανέφερε ότι μέχρι και την Κυριακή είχαν εμβολιαστεί 44.000 άνθρωποι. Μέσα στον Γενάρη, συμπλήρωσε, θα παραληφθούν 430.000 δόσεις και θα εμβολιαστούν 220.000 άνθρωποι, αριθμός πολύ μικρός πάντως, μπροστά στο περίπου 70% του πληθυσμού της χώρας που απαιτείται να εμβολιαστεί προκειμένου να χτιστεί τείχος ανοσίας στον νέο κορονοϊό. Επικαλέστηκε μάλιστα τα ευρωπαϊκά στοιχεία για να καλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης για τα προβλήματα στη διαδικασία του εμβολιασμού, αναφέροντας ότι «η Ελλάδα έχει εμβολιάσει το 0,4% του πληθυσμού της. Μόνο μία χώρα στην Ευρώπη έχει πάνω από 1%».

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα παραλάβει εμβόλια εκτός της συμφωνίας της ΕΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ΕΕ διαπραγματεύεται και μας δίνει τα εμβόλια. Δεν μπορούμε να κάνουμε διμερείς συμφωνίες», την ώρα που ο ανταγωνισμός και τα παζάρια μεταξύ κρατών και φαρμακοβιομηχανιών έχουν φουντώσει στο πλαίσιο της κούρσας για το κέρδος, αλλά και της πολιτικής εμπορευματοποίησης του Φαρμάκου και των εμβολίων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου