Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Ο πρώτος πόλεμος του «δημοκράτη» Μπάϊντεν


Αεροπορική επιδρομή
στην ανατολική Συρία, εξαπέλυσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (ώρα Ελλάδας), η αμερικανική πολεμική αεροπορία, «με στόχους εγκαταστάσεις παραστρατιωτικών οργανώσεων υποστηριζόμενων από το Ιράν», όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, σηματοδοτώντας την όξυνση της επέμβασης της κυβέρνησης Μπάιντεν στην Συρία και γενικότερα στην Μέσα Ανατολή.

Σύμφωνα με την αντικυβερνητική ΜΚΟ «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» τουλάχιστον δεκαεπτά μαχητές που ανήκαν σε οργανώσεις που πρόσκεινται στο Ιράν σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία, τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, «τα πλήγματα κατέστρεψαν τρία φορτηγά με πυρομαχικά (...). Υπάρχουν πολλοί νεκροί. Τουλάχιστον 17 μαχητές σκοτώθηκαν σύμφωνα με έναν προκαταρκτικό απολογισμό, όλοι μέλη της Χασντ αλ Σάαμπι».

«Τα πλήγματα αυτά εγκρίθηκαν σε αντίδραση στις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του αμερικανικού προσωπικού και αυτού του συνασπισμού στο Ιράκ και στις απειλές εναντίον του προσωπικού», ανέφερε ο Τζον Κέρμπι, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Το Πεντάγωνο λέει ότι υπήρξε διαβούλευση εκ των προτέρων με τους συμμάχους των ΗΠΑ σχετικά με την επδρομή.

«Η επιχείρηση στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ο πρόεδρος Μπάιντεν θα δράσει για να προστατεύσει το προσωπικό των ΗΠΑ και του συνασπισμού. Ταυτόχρονα, ενεργήσαμε με μετρημένο τρόπο, με σκοπό την αποκλιμάκωση της κατάστασης συνολικά, τόσο στην ανατολική Συρία, όσο και στο Ιράκ», αναφέρει στην δήλωσή του ο Τζον Κέρμπι.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP, dpa)

 


3 σχόλια:

  1. 10 Χρόνια τώρα ο Συριακός λαός σφάζεται στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε ΡΩΣΙΑ ΙΡΑΝ μαζί με τα τμήματα της Συριακής αστικής τάξης που είναι σύμμαχοι. Δυστυχώς το ..Κ.Κ έχει εγκλωβίσει τον λαό κάτω απο το τμήμα της Αστικής τάξης με τον ΑΣΑΝΤ και τους συμμάχους του Ιμπεριαλιστές Ρωσίας Κίνας. Ο Λαός μία διέξοδο έχει. Να παλέψει μαζί με τους Κομμουνιστές υπερασπίζοντας την Δική τους ταξική πατρίδα αντιμετωπίζοντας ντόπια και ξένη αστική τάξη σαν εισβολέα με έξοδο απο τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο και νίκη της εργατικής λαικής εξουσίας. Είναι μονόδρομος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
    https://www.902.gr/eidisi/politiki/252029/ekthetoyn-osoys-kalliergoysan-prosdokies-gia-tin-proedria-mpainten

    ΠΑΜΕ Καταγγέλλει το συνεχιζόμενο ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ εναντίον του λαού της Συρίας

    https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/252054/kataggellei-synehizomeno-imperialistiko-egklima-ton-ipanatoee-enantion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΕΔΥΕ «Ούτε γη - ούτε νερό στους φονιάδες των λαών! Αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας!»

    https://www.902.gr/eidisi/politiki/252057/oyte-gi-oyte-nero-stoys-foniades-ton-laon-allileggyi-sto-lao-tis-syrias

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου