Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Συνέντευξη Τύπου ΠΑΜΕ


Η Eκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ παρουσίασε σήμερα Συνέντευξη Τύπου με θέμα:

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Πρόκειται για την εξέλιξη της πανδημίας που θερίζει σε εκατοντάδες επιχειρήσεις, όπου η διασπορά του ιού είναι κυριολεκτικά εκτός ελέγχου και καταργούνται εργατικά δικαιώματα.

Ενώ ολόκληρες περιοχές εξακολουθούν και είναι στο κόκκινο, με εφαρμογή σκληρών περιορισμών στην μετακίνηση, η κυβέρνηση αφήνει την εργοδοσία ασύδοτη να προσαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις συνθήκες δουλειάς με κριτήριο το κέρδος.

Η προστασία της υγείας των εργαζομένων υποβιβάζεται κάτω από την ανάγκη της «ομαλής λειτουργίας των επιχειρήσεων» που μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές, με πιο πρόσφατη την τραγική απώλεια τους συναδέλφου μας σε super market της Αττικής.

Όχι μόνο επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες που έχουν κάνει τα Συνδικάτα όλο αυτό το διάστημα για ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, αλλά αναδεικνύονται και οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που έχει αφήσει τους εκλεκτικούς μηχανισμούς χωρίς υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, την ίδια πολιτική που ακολουθεί άλλωστε και στη δημόσια υγεία.

 

2 σχόλια:

  1. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/64-tis-sindaxis-2/2616-protasi-koinis-drasis-gia-diadilosi-enantia-stis-politikes-kyvernisis-ee Ο Συντονισμός οπορτουνιστικών δυνάμεων σε δράση για το ξέπλυμα της ...πασοκάρας και του καπιταλισμού στην προσπάθεια να εγκλωβιστεί ο λαός για να έχουμε καπιταλισμό για πάντα. Η Αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο την στιγμή που οι καπιταλιστές σφάζουν καθημερινά τον λαό. Μανιαδάκη ζεις εσύ τους οδηγείς... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπροστά σε όλη αυτή την αθλιότητα του οπορτουνιστικού συρφετού η λύση για τον λαό βρίσκεται στην ενίσχυση παντού του ΠΑΜΕ και συνολικά της Κοινωνικής Συμμαχίας σε Αντικαπιταλιστική Αντιμονοπωλιακή πορεία διεκδικώντας προσωρινά μέτρα σωτηρίας και ανακούφισης με τους κομμουνιστές να βάζουμε στην Ιδεολογική πάλη και ζύμωση τον στόχο για Εξοδο απο την Ε.Ε με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Επιστροφή στον εθνικό καπιταλισμό είναι καταστροφή για το λαό ίδια με την σημερινή. Το επιδιώκουν τμήματα της αστικής τάξης που τα συμφέροντα τους εξυπηρετούνται με αλλαγή ιμπεριαλιστικής συμμαχίας με Ρωσία Κίνα Ιράν κ.α μαζί και εθνικιστικές φασιστικές δυνάμεις. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου