Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Εκδηλώσεις του ΚΚΕ για τα 150 χρόνια από τη γέννηση της Ρόζας Λούξεμπουργκ


Με συγκινητικές εκδηλώσεις σε Βερολίνο, Αμβούργο και Δρέσδη η ΤΕ Κεντρικής Ευρώπης του ΚΚΕ τίμησε στις 6 Μάρτη τα 150 χρόνια από τη γέννηση της επαναστάτριας κομμουνίστριας Ρόζας Λούξεμπουργκ.

Στο Βερολίνο μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κατέθεσαν λουλούδια στο σημείο, όπου ένοπλα τμήματα της «λευκής φρουράς» του σοσιαλδημοκράτη Νόσκε πέταξαν το άψυχο σώμα της Ρόζας Λούξεμπουργκ στο κανάλι Landwehr, αφού την είχαν δολοφονήσει μετά από φριχτά βασανιστήρια μαζί με τον Καρλ Λίμπκνεχτ στις 15 Γενάρη 1919. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και αντιπροσωπείες του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος και του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας.


Στο Αμβούργο τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ τίμησαν την «κόκκινη Ρόζα» σε μια λιτή και συγκινητική εκδήλωση στο μνημείο των πεσόντων της Γερμανικής Επανάστασης του Νοέμβρη 1918 και των ηρώων των ταξικών αγώνων που ακολούθησαν στο νεκροταφείο του Ohlsdorf. Στο κάλεσμα του ΚΚΕ ανταποκρίθηκαν φίλοι και μέλη του Γερμανικού ΚΚ και του ΚΚ Τουρκίας, αποτίοντας από κοινού φόρο τιμής στη φλογερή επαναστάτρια και στους νεκρούς του γερμανικού και διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.

Στη Δρέσδη κατατέθηκαν λουλούδια στο μνημείο προς τιμήν της Ρόζας Λούξεμπουργκ, που είχε ανεγερθεί από τη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία το 1979 στο κέντρο της πόλης και μετά τις ανατροπές είχε εξαφανιστεί για πολλά χρόνια, μέχρι να επανατοποθετηθεί σε άλλο σημείο.

Και στις τρεις εκδηλώσεις αναδείχθηκαν σε ομιλίες εκ μέρους του ΚΚΕ η προσωπικότητα, η πλούσια επαναστατική δράση και η αλύγιστη στάση της Ρόζας Λούξεμπουργκ, ενώ στο Βερολίνο και το Αμβούργο στους παρευρισκόμενους απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό και οι εκπρόσωποι του ΚΚ Τουρκίας.


1 σχόλιο:

  1. Στο Βερολίνο μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κατέθεσαν λουλούδια στο σημείο, όπου ένοπλα τμήματα της «λευκής φρουράς» του σοσιαλδημοκράτη Νόσκε πέταξαν το άψυχο σώμα της Ρόζας Λούξεμπουργκ στο κανάλι Landwehr, αφού την είχαν δολοφονήσει μετά από φριχτά βασανιστήρια μαζί με τον Καρλ Λίμπκνεχτ στις 15 Γενάρη 1919. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και αντιπροσωπείες του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος και του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας...... ΑΛΗΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου