Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Χαιρετίζει την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας


Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία εύχεται σε όλες καλή υγεία, και δύναμη στους αγώνες. Η 8η Μάρτη είναι η μέρα των εργαζόμενων γυναικών, όλων αυτών που δεν ανέχονται την εκμετάλλευση και την κυριαρχία του καπιταλισμού και αντιστέκονται. Αυτή τη μέρα θυμόμαστε τον ηρωικό αγώνα των εργαζόμενων γυναικών για καλύτερη ζωή τους τελευταίους αιώνες.

Οι καπιταλιστές επιδιώκουν να αφαιρέσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ή να τη μετατρέψουν σε μια αταξική εκδήλωση. Θέλαμε να προασπίσουμε την ημέρα αυτή και την προασπίσαμε ως την κληρονομιά των αγώνων για την ισοτιμία και χειραφέτηση. Σήμερα ο καπιταλισμός είναι σε βαθιά κρίση. Οι καπιταλιστές θέλουν να ρίξουν όλο το βάρος της κρίσης στους ώμους των εργαζόμενων μαζών. Οι εργαζόμενες γυναίκες είναι μεταξύ όσων υποφέρουν στον καπιταλισμό. Πληρώνονται λιγότερο από τους άντρες για την ίδια εργασία. Χιλιάδες απολύονται και χάνουν τη δουλειά τους. Πρέπει να αντιμετωπίσουν τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία, την πρόνοια, τη φτώχεια, γενικότερα οικονομικά, κοινωνικά προβλήματα που έχουν κλιμακωθεί με την πανδημία.

Ο covid-19 έχει πολλαπλασιάσει τα βάρη των εργαζόμενων οικογενειών. Οι μητέρες πρέπει να μένουν στο σπίτι με τα παιδιά τους, καθώς τα περισσότερα σχολεία έχουν στραφεί στην τηλεκπαίδευση. Το μέτρο του λοκντάουν οδήγησε σε αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας. Ο covid-19 ανέδειξε την άθλια κατάσταση του εμπορευματοποιημένου συστήματος υγείας στις περισσότερες καπιταλιστικές χώρες.

Ζούμε στον καπιταλισμό όπου τα κέρδη είναι το παν, και η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων λογαριάζονται ως “κόστος”. Όλα τα προβλήματα μας, οι πόλεμοι, η μετανάστευση, η φτώχεια, η ανεργία, η ανισοτιμία, οι αντιδραστικές θεωρίες, η φτηνή εργασία των γυναικών, όλα προκαλούνται από τον καπιταλισμό, το εκμεταλλευτικό σύστημα .

Καταδικάζουμε τις προσπάθειες των δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δώσουν λύση στην καπιταλιστική κρίση απαιτώντας νέες θυσίες από τους εργαζόμενους.

Καταδικάζουμε τις κοινωνικές διακρίσεις στις χώρες μέλη της ΕΕ.

Καταδικάζουμε την καπιταλιστική πολιτική της αποκαλούμενης "ισότητας των φύλων", της "δίκαιας μεταχείρισης", "των ίσων ευκαιριών", της "ισορροπίας ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή", που χειροτερεύουν τη θέση των εργαζόμενων γυναικών.

Καλούμε όλες τις εργαζόμενες γυναίκες να αντισταθούν στην πολύπλευρη επίθεση του κεφαλαίου, στα σκληρά μέτρα ενάντια στις γυναίκες της εργατικής τάξης, τις μισθωτές επιστήμονες, τις αυτόαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, και τις συνταξιούχους.

Δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε "δώρα" από τα αστικά κόμματα και τις κυβερνήσεις. Δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι οι εκατομμυριούχοι θα μας αλλάξουν τη ζωή. Μάθαμε από την εμπειρία μας, ότι στον καπιταλισμό μπορούμε να βασιστούμε μόνο στη δύναμη του εργατικού λαϊκού κινήματος, στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Αν θέλουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να βελτιώσουμε τη ζωή μας θα πρέπει να παλέψουμε ενάντια στον καπιταλισμό. Αν θέλουμε να αλλάξουμε τη ζωή μας, πρέπει να αλλάξουμε τον κόσμο.

Οι γυναίκες θα απελευθερωθούν από κάθε κοινωνική ανισότητα στο σοσιαλισμό.

Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου