Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Για την προστασία της υγείας, την επιβίωση


Σε εξέλιξη είναι στη Θεσσαλονίκη και στο άγαλμα Βενιζέλου το συλλαλητήριο για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων αλλά και καταδίκης της κρατικής βίας και καταστολής.

Οι διαδηλωτές καλούν τον λαό να διεκδικήσει από το κράτος και την εργοδοσία επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Οργανωμένο έλεγχο στη ΒΙΠΕ Σίνδου και στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους πραγματοποιούν οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων αλλά και καταδίκης της κρατικής βίας και καταστολής.

Οι διαδηλωτές καλούν τον λαό να διεκδικήσει από το κράτος και την εργοδοσία επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Οργανωμένο έλεγχο στη ΒΙΠΕ Σίνδου και στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
  • Οργανωμένος έλεγχος στην ΒΙΠΕ Σίνδου και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι. Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Αθήνα 

Με συνθήματα όπως «Ματ, βία, αυταρχισμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός», «Με καταστολή δε βγαίνει η πανδημία, κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία», «Δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία όχι στην καταστολή και την τρομοκρατία», «Ασφάλιση, Υγεία, 8ωρη εργασία δεν τα θυσιάζουμε για την εργοδοσία» εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι και νέοι πορεύονται στο Σύνταγμα, μετά τη συγκέντρωση που έγινε στα Προπύλαια.

Οι διεκδικήσεις τους, μετά από ένα χρόνο πανδημίας, αφορούν την προστασία της υγείας και την επιβίωση τους. Παράλληλα απαντούν αγωνιστικά στην ένταση του κρατικού αυταρχισμού, της καταστολής που εντείνεται για να περάσουν τα νέα χτυπήματα στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου