Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Ασθενείς που χρειάζονται σημαντική φροντίδα μένουν εκτός ΜΕΘ

 


Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής έχει φτάσει στο απροχώρητο, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι ασθενείς μένουν εκτός ΜΕΘ, τόνισε μιλώντας στον «904 Αριστερά στα fm» o Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος της ΕΕ της ΟΕΝΓΕ, γιατρός στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο.

Επεσήμανε ότι υπάρχουν ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και χρειάζονται σημαντική φροντίδα και τόνισε ότι αν αυτή η φροντίδα δεν είναι επαρκής ή αν δεν αξιοποιούνται όλα τα μέσα, ενδεχομένως κάποιοι από αυτούς να φτάνουν στη διασωλήνωση μία ώρα γρηγορότερα, κάτι που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Ο Γ. Γαλανόπουλος υπογράμμισε ότι από την αρχή της πανδημίας η κυβέρνηση δεν προσέλαβε προσωπικό, ούτε ενίσχυσε τις κλινικές με γιατρούς και νοσηλευτές, παρά μόνο με επικουρικό προσωπικό. Σημείωσε ότι ειδικά τους νοσηλευτές, που δεν είχαν και προηγούμενη εμπειρία, η κυβέρνηση τους πέταξε μέσα στις ΜΕΘ, την ώρα που για να μάθει ένας νοσηλευτής θέλει τουλάχιστον 6 μήνες. Κατήγγειλε το γεγονός ότι ακόμα και τώρα η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε επίταξη όλων των δυνατοτήτων και των υποδομών που δίνει ο ιδιωτικός τομέας.

Τόνισε ότι οι ασθενείς χρειάζονται θεραπεία και χρειάζονται σοβαρή σύγχρονη περίθαλψη και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει βοήθεια από το κράτος και αν κάποιος δεν βοηθάει ως μονάδα μπορείς να πεις ότι δεν είναι αλληλέγγυος, αλλά ένα κράτος που δεν βοηθάει, που δεν παίρνει πολιτικές πρωτοβουλίες, αγγίζει τα όρια της εγκληματικής συμπεριφοράς και ευθύνης.

Τέλος κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν την Τετάρτη Ομοσπονδίες και Σωματεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου