Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Παράσταση διαμαρτυρίας των σπουδαστών για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών τους


Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι σπουδαστές των Δημόσιων και Ιδιωτικών ΙΕΚ Θεσσαλονίκης, μαζί με σπουδαστές των ΕΠΑΣ, απαιτώντας μέτρα προστασίας για να ανοίξουν οι σχολές, να ξεκινήσουν τα εργαστήρια και οι πρακτικές.

Διαδήλωσαν κρατώντας πανό και φωνάζοντας «Ακούστε καλά τι λένε οι σπουδαστές, πάρτε τώρα μέτρα ν' ανοίξουν οι σχολές», καθώς όπως είπαν «δεν πάει άλλο».

Ο Αιμιλιανός Περσόπουλος, σπουδαστής της 1ης ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση που όπως είπε «με την υποβάθμιση του πτυχίου τους από το επίπεδο 4 στο επίπεδο 3 και τις εξετάσεις πιστοποίησης ουσιαστικά υποβαθμίζονται τα πτυχία των σχολών στο επίπεδο της μεταγυμνασιακής κατάρτισης».

Η Ελένη Πλάντζου, από τα Δημόσια ΙΕΚ, απαίτησε να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας σπουδαστών και εκπαιδευτών.

Ο Νικόλαος Κρόι, από τα Ιδιωτικά ΙΕΚ, ανέδειξε την ανάγκη οι επιχειρηματίες της εκπαίδευσης να μειώσουν τα δίδακτρα καθώς όπως είπε, ενώ δεν γίνονται κανονικά μαθήματα, οι σπουδαστές καλούνται να πληρώνουν χωρίς καμία διευκόλυνση, ενώ την ίδια ώρα, όσοι εργάζονται, στην πλειοψηφία τους βρίσκονται και σε αναστολή εργασίας. 

Ο ΣΥΣΔΙΕΚ Θεσσαλονίκης θέτει επιτακτικά την ανάγκη επανεκκίνησης εργαστηρίων, πρακτικών ασκήσεων και γενικότερα των σπουδών και βάζει επίσης αιτήματα για: Διασφάλιση της πρόσβασης στην τηλεκπαίδευση, με ευθύνη του κράτους εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων. Κανένας σπουδαστής να μη διαγραφεί επειδή «απέτυχε», δεν παρέδωσε εργασίες κάτω από αυτές τις συνθήκες. Όλοι οι σπουδαστές που έκαναν πρακτική και ανεστάλη, να ενταχθούν στο έκτακτο επίδομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου