Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Χρειάζεται σύγκρουση με τις αιτίες των προβλημάτων των ΕΒΕ

Στην ανάγκη να υπάρξει σύγκρουση με την αιτία των προβλημάτων του λαού αναφέρθηκε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega». Η εκπομπή αφορούσε την κατάσταση της οικονομίας, ιδίως την υπερχρέωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα λουκέτα, κ.λπ.

Ο Μ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις κυβερνητικές ευθύνες, καθώς τα μέτρα στήριξης που παίρνονται για τις μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους είναι «πολύ κατώτερα του μεγέθους των απωλειών». Ταυτόχρονα, όμως, ανέδειξε και άλλες πλευρές, που επιβεβαιώνουν την ανάγκη συνολικής σύγκρουσης με την αιτία του προβλήματος.

Όπως εξήγησε, τα περιθώρια δανεισμού που έχει ένα κράτος είναι συγκεκριμένα, αφού «δεν μπορεί να εξαφανιστεί δια μαγείας το νομοθετικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», «ούτε μπορούν οι αγορές να πάψουν να βάζουν στο στόχαστρο υπερχρεωμένα κράτη». Αναφερόμενος δε στον «στενό κορσέ» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις νομοτέλειες της καπιταλιστικής αγοράς, υπογράμμισε πως ακόμη και στο θέμα της υπερχρέωσης δεν υπάρχουν λύσεις που μπορούν να τους εξυπηρετήσουν όλους.

«Όλα αυτά, εάν τα ισχυρίζεται κανείς, θέλει να επαναλάβουμε την κωμωδία της σκληρής διαπραγμάτευσης του 2015», είπε, προσθέτοντας πως χρειάζεται «σύγκρουση με την πολιτική της ΕΕ και της εγχώριας αστικής τάξης». Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα στο οποίο αναφέρθηκε ήταν αυτό των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και του σχεδίου «Ηρακλής» (παροχή κρατικών εγγυήσεων στις τράπεζες για την τιτλοποίηση των «κόκκινων» δανείων») τα οποία διέσωσαν τις τράπεζες, αλλά τα φορτώθηκε και συνεχίζει να τα πληρώνει ο λαός.

Ο Μ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι η πολιτική σύγκρουσης, που προτείνει το ΚΚΕ στο λαό, δεν αφορά μόνο τις διαδηλώσεις, αλλά την πολιτική στάση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε περιοχή. «Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να υπάρχουν πρωτοπόρες εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης παντού», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου