Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Αναμονή έως και 4 μέρες για να βρεθεί μία άδεια ΜΕΘ, αλλά η κυβέρνηση «μπουκώνει» τους κλινικάρχες

 


Καθημερινά αποδεικνύεται η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Στους 149 έχουν φθάσει σήμερα οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 63 περιμένουν για τέταρτο 24ωρο να βρεθούν άδεια κρεβάτια ΜΕΘ για να μεταφερθούν εκεί. 

Επίσης, από τους 149 ασθενείς, οι 128 είναι σε νοσοκομεία της Αττικής και οι υπόλοιποι 21 σε νοσοκομεία της περιφέρειας.

Την ώρα που ο αριθμός των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ ανεβαίνει, ασθενείς και λαϊκές οικογένειες αγωνιούν για την κατάσταση, οι γιατροί και οι νοσηλευτές δίνουν μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, όχι μόνο μεταφέρει ακόμα και τη διάγνωση της νόσου στην ατομική ευθύνη και στον κόσμο, με τη μέθοδο των sefl test, αλλά συνεχίζει να πριμοδοτεί με δωράκια τους ιδιωτικούς κλινικάρχες.

Μόλις χθες, ψηφίστηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπ. Υγείας για τις επιπτώσεις από την πανδημία, με το οποίο η κυβέρνηση πέρασε πλήθος διατάξεων για την ενίσχυση του κεφαλαίου θυσιάζοντας την υγεία του λαού. 

Σε αυτά τα μέτρα περιλαμβάνεται η «αποζημίωση ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων που δεσμεύθηκαν αναγκαστικά για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών δημόσιας υγείας, από την έξαρση του κορονοϊού Covid-19», η οποία μάλιστα θα είναι «ακατάσχετη και αφορολόγητη». Συνεπώς, είναι με το αζημίωτο η περιβόητη «συνεισφορά» των κλινικαρχών, που διασφαλίζουν τα κέρδη τους σε καιρό πανδημίας.

Επίσης, στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται παράταση των μέτρων που ήδη ισχύουν και αφορούν μετακινήσεις προσωπικού από τη μία μονάδα στην άλλη, αντί να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε γιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι έχουν φθάσει πλέον στα όριά τους και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες στα νοσοκομεία. Τέλος, με το ίδιο νομοσχέδιο η κυβέρνηση κάνει δώρο και στους φαρμακοβιομήχανους μέσω νέων ρυθμίσεων για το clawback, την ώρα που φορτώνει την ευθύνη για τα self test και τη διάγνωση της νόσου στην ατομική ευθύνη και τους φαρμακοποιούς.

1 σχόλιο:

  1. https://www.kordatos.org/aprosmetrito-misos-mpelogianni/ Ο Μπελογιάννης ασφαλώς και ήταν Κομμουνιστής και υπήρχε ταξικό μίσος εναντίον του όχι μόνο απο την ...δεξιά... Το ίδιο μίσος είχε και ο Αριστερός Πλαστήρας που τον εκτέλεσε όπως και η ..ΕΔΑ... που δεν τον έβαλε υποψήφιο στις εκλογές για να γλιτώσει την εκτέλεση και δεν πήγε κανένας Βουλευτής στην δίκη. Το ίδιο μίσος απέναντι στον Μπελογιάννη έχει και ο κύριος Λιόσης σαν Μεταβατικός σταδιολόγος άσχετα με το ότι κάνει την ανάγκη φιλοτιμία πως είναι με τον Μπελογιάννη που μιλάει για Ελληνικό Ιμπεριαλισμό το 1912... Συμφωνείτε με αυτό Κύριε Λιόση.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου