Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

«Δώστε λεφτά για ΜΕΘ, Παιδεία, όχι για καταστολή και τρομοκρατία»


Με παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ ολοκληρώθηκε το μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και φωνάζοντας συνθήματα όπως «30 εκατομμύρια για τους φοιτητές, όχι για αστυνομία και διαγραφές», «δώστε λεφτά για ΜΕΘ, Παιδεία, όχι για καταστολή και τρομοκρατία» και «η καταστολή δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», πορεύτηκαν προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και στη συνέχεια προς την Πρυτανεία του ΑΠΘ, όπου συνεδρίαζε, διαδικτυακά, η σύγκλητος.

Όπως τόνισαν οι φοιτητές «η μαζική κινητοποίηση των φοιτητών δίνει απάντηση στην κυβέρνηση και τις πρυτανικές αρχές, που συνεχίζουν σε περίοδο πανδημίας και κλειστών σχολών να εφαρμόζουν αντιδραστικά σχέδια εις βάρος των φοιτητών», όπως το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Στη συνέχεια, στο χώρο της πρυτανείας θα ακολουθήσει σύσκεψη συντονισμού των Φοιτητικών Συλλόγων για την οργάνωση των επόμενων αγωνιστικών βημάτων.

 

2 σχόλια:

  1. Η σημερινή αριστερά στην χώρα μας, αποδέχτηκε το ευρώ και εφάρμοσε μνημόνια, ήτοι αποδέχτηκε την εργασιακή θεωρία του νεοφιλελευθερισμού. Με άλλα λόγια, παραδέχτηκε, εν τοις πράγμασι, ότι δεν μπορούν να υπάρξουν αντεπιχειρήματα κατά του νεοφιλελευθερισμού της ευρωζώνης από την Σχολή Σκέψης του Μάρξ. Παρ’ ολ΄ αυτά, ισχυρίζεται ότι έλκει την καταγωγή της από την Ακαδημία Σκέψης του Μάρξ. Ασχέτως του τι ισχυρίζεται η κοινοβουλευτική αριστερά, θα μπορούσε άραγε ενας οικονομολόγος στηριζόμενος στο έργο του Μάρξ να ασκήσει επιστημονική κριτική στην ευρωζωνης ή ο Σύριζα και το ΚΚΕ εχουν δίκιο;Η Ελληνική Αριστερά είναι απεχθές κατασκεύασμα, ψεύδεται ως προς την καταγωγή της και ως εκ τούτου δεν γνωρίζει προς τα που πορεύεται και συνεπώς είναι επικίνδυνη να οδηγήσει το Έθνος σε τραγωδία........... Πρώτα διαστρεβλώνει τον ΜΑΡΞ προσπαθώντας να τον παρουσιάσει σαν Κάουτσκι Μπερστάιν και στην συνέχεια προσπαθεί να ταυτίσει τον σύριζα με το ΚΚΕ επειδή αρνούμαστε να έχουμε στόχο την επιστροφή στον εθνικό καπιταλισμό και θέλουμε Σοσιαλισμό με Δικτατορία του Προλεταριάτου. Οι φασίστες μπροστά τους είναι Αγγελούδια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://iskra.gr/%ce%ad%ce%bb%ce%ba%ce%b7-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%ae-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου