Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Ράβε... ξήλωνε...


30 Απριλίου 2020. Τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 15. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.673.

92 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ένα χρόνο μετά, τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 3.789. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 87 συμπολίτες μας. Στους 847 οι διασωληνωμένοι.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα του ράβε... ξήλωνε τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα μέτρα των τουριστικών ομίλων, των τουρ οπερέιτορ, των αερομεταφορέων και των εφοπλιστών, αρνούμενη η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των εργαζομένων στον Τουρισμό, των κατοίκων και των ταξιδιωτών, όπως μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, ενίσχυση των πρωτοβάθμιων δομών Υγείας, αυξημένα δρομολόγια κ.ο.κ.

Ακόμη και «μελέτες» ότι στα ΜΜΜ, στα γεμάτα αεροπλάνα και τα τιγκαρισμένα πλοία «δεν κολλάει» (!) μπήκαν στον χορό του αποπροσανατολισμού προς τους «λωτοφάγους» με τα γνωστά αποτελέσματα, με την έκρηξη των κρουσμάτων που ακολούθησε.

Ανερυθρίαστα ο υπουργός Τουρισμού αποκάλυπτε κυνικά τα πραγματικά «πρωτόκολλα» που αξιοποιήθηκαν, λέγοντας πως «αν βάζαμε οριζόντια 72ωρο τεστ για είσοδο το καλοκαίρι, θα έμπαιναν στην Ελλάδα μόλις 100.000 τουρίστες αντί για 4,4 εκατομμύρια».

«Δεν κολλάει στα σχολεία» και για τα 25άρια τμήματα που είναι καλύτερα από τα 15άρια (!) ώστε η κυβέρνηση να ανοίξει τα σχολεία χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, απορρίπτοντας ως «κοστοβόρα» τα αιτήματα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Όταν όμως τα κρούσματα άρχισαν να ξεφεύγουν επικίνδυνα στα σχολεία, οι επιστημονικές απόψεις εργαλειοποιήθηκαν «από την ανάποδη» για να διακοπεί κάθε εκπαιδευτική διαδικασία αντί να παρθούν μέτρα. Για να έρθει η ώρα η κυβέρνηση να ανοίξει τα σχολεία όπως τα έκλεισε, χωρίς κανένα επιπλέον μέτρο, παραπέμποντας στην «πρωτοπόρα»... αυτοδιάγνωση, που βέβαια η επιστημονική κοινότητα διεθνώς προειδοποιεί ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί το μοναδικό μέτρο.

Αλλά και στους χώρους δουλειάς, η πανδημία «γαζώνει». Τα πρωτόκολλα της εργοδοσίας αναγνωρίζονται ως βασικές εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Όμως η κυβέρνηση έρχεται να απαλλάξει και με τη «βούλα» το κεφάλαιο από κάθε υποχρέωση για μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, φορτώνοντας εξ ολοκλήρου το «κρίμα» στην «ατομική ευθύνη» και την υποτιθέμενη «αυτοδιάγνωση» από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Η λογική του πρωθυπουργού ότι «με εμβόλια και self tests τελειώνει η πανδημία» είναι και παραπλανητική και επικίνδυνη, όταν καταγράφονται καθημερινά χιλιάδες κρούσματα, δεκάδες νεκροί και διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, όταν το δημόσιο σύστημα Υγείας έχει μετατραπεί σε σύστημα μιας νόσου. Αντίθετα, δεν κρύβεται η αγωνία της να ανοίξει ο τουρισμός και συνολικά η καπιταλιστική οικονομία, με αυτοδιάγνωση για τους εργαζόμενους και τα γνωστά πρωτόκολλα-«λάστιχο» που ωφελούν μόνο τις τουριστικές και μεταφορικές εταιρείες, τους επιχειρηματικούς ομίλους. 

Ε... φτάνει πια... με τα «ράβε... ξήλωνε» παιχνίδια σε βάρος της υγείας, της ζωής του λαού μας.

Καιρός οι εργαζόμενοι, ο ελληνικός λαός να ξηλώσει το απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα και να ράψει το δικό του σοσιαλιστικό του μέλλον.

 Της Κάλι Καρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου