Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του ΑΠΘ - Νέο συλλαλητήριο το μεσημέρι


Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη μέρα του νέου αποκλεισμού που αποφάσισαν οι φοιτητικοί σύλλογοι του ιδρύματος, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους για να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να ανοίξουν οι σχολές, οι κλινικές και τα εργαστήρια και για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - έκτρωμα της κυβέρνησης.

Οι φοιτητές δίνουν συνέχεια στον αγώνα τους και δυναμώνουν την πάλη για τις δίκαιες διεκδικήσεις τους. Το διήμερο αποκλεισμού του ιδρύματος θα ολοκληρωθεί με νέο φοιτητικό συλλαλητήριο στη 1 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων.

 

2 σχόλια:

  1. ....Το ΝΑΡ δεν μένει στη γενική ανάγκη αλλά παραθέτει μια πρόταση για το αναγκαίο αντικαπιταλιστικό πολιτικό πρόγραμμα πάλης, το οποίο είναι επικαιροποιημένο, «συνομιλεί» με τις νέες κοινωνικές εμπειρίες από την εποχή της πανδημίας και αναπτύσσεται σε εφτά άξονες: Πρώτο, ενάντια στο σύγχρονο «καθεστώς εκμετάλλευσης» για ριζική βελτίωση της θέσης των εργαζομένων σε βάρος του κεφαλαίου, με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, μείωση του χρόνου εργασίας (5νθήμερο, 6ωρο, 30ωρο), σταθερή και ασφαλισμένη δουλειά για όλους. Δεύτερο, για να είναι αποκλειστικά δημόσια αγαθά η υγεία, η εκπαίδευση, η ενέργεια, η έρευνα και άλλοι ζωτικοί τομείς. Τρίτο, για να ζήσουμε ελεύθερα σε αντιπαράθεση με το μόνιμο «καθεστώς» κατάργησης των δικαιωμάτων. Τέταρτο, για την ανατροπή της διαρκούς μνημονιακής επιτροπείας, τη μονομερή διαγραφή του χρέους και την αντικαπιταλιστική ρήξη/έξοδο από την ΕΕ.Και η πολιτική πρόταση καταλήγει: Δεν υπάρχει επιστροφή σε κάποια παλιά «κανονικότητα». Η κανονικότητα του σύγχρονου καπιταλισμού είναι η βαρβαρότητα. Το δίλημμα «καπιταλιστική βαρβαρότητα ή ανατροπή του κεφαλαίου και κομμουνιστική απελευθέρωση» είναι πια ζήτημα ζωής ή θανάτου. Ας τολμήσουμε!https://prin.gr/2021/04/%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%bd%ce%b1%cf%81/......Οπορτουνιστικές παπάτζες απο τους Τροτσκιστές του ΝΑΡ. Η Φωτογραφία του Χάγιου με Τσίπρα Γλέζο το 2012 είναι ζωντανή μπροστά μας. Στο δημοψήφισμα ΤΣΙΡΚΟ του 2015 ψήφισαν ΝΑΙ στο Αριστερό μνημόνιο μαζί με Εθνικιστες Φασίστες. Τα ίδια μας σερβίρουν και σήμερα.Επιστροφή στον εθνικό καπιταλισμό και αλλαγή ιμπεριαλιστικής συμμαχίας με ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ εθνικιστές και φασίστες που εξυπηρετεί τμήματα της αστικής τάξης και είναι καταστροφή για τον λαό ίδια με την σημερινή. Αυτή είναι η ...πασοκάρα... του ΝΑΡ που πριν 32 χρόνια τάχα διαφώνησε με την συμμετοχή του ...συνασπισμού.... σε δύο κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού. Συγκοινωνούντα δοχεία υπερασπίζονται τον καπιταλισμό με λύσσα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....«Πρωτότυπο και προχωρημένο πείραμα», χαρακτήρισε τη δημιουργία κομμουνιστικής οργάνωσης, «σε συνθήκες δικτατορίας να συγκροτείται επαναστατική κομμουνιστική οργάνωση, αυτό άφησε θετικά ίχνη στο κίνημα, θετική εγγραφή στην Ιστορία της αριστεράς. Η τότε Κομμουνιστική Νεολαία είχε μέσα στους κόλπους της και εκείνη την τάση που αργότερα, το 1989, εκδηλώθηκε με τη ρήξη που υπήρξε τότε με την πολιτική του ΚΚΕ, για μια άλλη αριστερά, κομμουνιστική, επαναστατική», σημείωσε. Για να αναφερθεί στη συνέχεια στη συμβολή των αγωνιστών από άλλες οργανώσεις, τον Ρήγα Φεραίο, τις οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το ΕΚΚΕ, την μετέπειτα ΟΣΕ («Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση»), το ΕΕΚ κ.ά. και στην «αποδελτίωσή» τους από τους μηχανισμούς της Χούντας.

    «Γενικά, ο αριστερός κόσμος κατά βάση έδωσε τη μάχη στη διάρκεια της Χούντας, ιδιαίτερα στο φοιτητικό κίνημα. Αυτή η εγγραφή, αυτή η συμμετοχή της αριστεράς είναι ανεπανάληπτη και δε μπορούν να την αμαυρώνουν τώρα διάφορα χουντικά κατάλοιπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη, τύπου Βορίδη δηλαδή. Θα ’πρεπε να πλένουν το στόμα τους πριν μιλήσουν γι’ αυτό.»https://prin.gr/2021/04/%cf%87%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%b7%ce%bc%ce%b1-1967/........ Σύμφωνα με το Ταξικό ναυάγιο Χάγιος είναι πείραμα η ίδρυση της ΚΝΕ το 1968. Μιλιά δεν βγάζει για την 25 χρονη απουσία της. Παραδέχεται πως είχαν τάση μέσα στο ΚΚΕ και κάνανε φραξιονισμό στο ΚΚΕ για χρόνια μέχρι το 1989... και τα λέει μόνος του. Αυτά χάσανε για αυτό και Σκούζουν όλοι μαζί για 30 χρόνια. ΑΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου