Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Εγκληματική η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας


Είναι εγκληματική η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση με τους σχεδόν 10.000 νεκρούς τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο «kontra».

Σημείωσε πως η η κυβερνητική διαχείριση εξαντλείται σε δύο φράσεις «ατομική ευθύνη» και «lockdown» και γύρω από αυτές τις φράσεις κινήθηκε και ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά τους με ολίγο από εμβολιασμό που κινείται με πολύ χαμηλό ρυθμό και εμφανίζοντας σαν πανάκεια τα self tests. 

Αυτό που θα μπορούσε να γίνει, πρόσθεσε, είναι αυτό που λέει το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή: Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσωπικό μόνιμο και περισσότερες κλίνες,  επίταξη ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

 

1 σχόλιο:

  1. https://www.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=22/4/2021&columnId=8991Η εκτίμηση ότι «η αστική τάξη της Ελλάδας επιδιώκει τη γεωπολιτική της αναβάθμιση [...]» (Θέση 15) μεταφέρεται στα Ελληνοτουρκικά και στο πολιτικό σύστημα (Θέση 31) ως προσπάθεια για «την ενίσχυση των θέσεών της στα Βαλκάνια, στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στην Ανατολική Μεσόγειο».

    Η «επιδίωξη αναβάθμισης» έρχεται σε αντίφαση με τη σωστή παραδοχή ότι την κυριαρχία (εδαφική ακεραιότητα) και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας «δεν μπορούν να τα εγγυηθούν οι αστικές κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες» (Θέση 16)........... Δεν υπάρχει καμία αντίφαση. Αλλη η πατρίδα της εργατικής τάξης και του λαού και άλλη η πατρίδα των Καπιταλιστών και αυτό ισχύει σε κάθε χώρα. Το αθάνατο έργο του ΛΕΝΙΝ για τον Ιμπεριαλισμό ...δεν πάγωσε στον χρόνο..... σήμερα ο Ιμπεριαλισμός έχει επικρατήσει παγκόσμια στα πλαίσια της ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις αλληλεξάρτησης και η χώρα μας έχει ενδιάμεση θέση στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα. https://laikhexousia.blogspot.com/2015/10/blog-post_2.html Υπάρχουν τμήματα της Αστικής τάξης που τα συμφέροντα τους θίγονται στην Ε.Ε και επιθυμούν επιστροφή στον Εθνικό καπιταλισμό και αλλαγή ιμπεριαλιστικής συμμαχίας με Ρωσία ΙΡΑΝ Κίνα όπως και εθνικιστικές φασιστικές δυνάμεις. Αρα οι Κομμουνιστές δεν ταυτιζόμαστε με αυτούς. Είναι άλλο πράγμα οτι δεν μπαίνει όρος η συμφωνία με τον Στρατηγικό μας στόχο για να συμμετέχει κάποιος στην κοινωνική συμμαχία. Αυτά είναι λυμένα για τους Κομμουνιστές. Μιλάμε για το τελευταίο γράμμα του Δημοσιογράφου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου