Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Συγκέντρωση για την προστασία της υγείας του λαού


Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και οι δράσεις σωματείων και μαζικών φορέων σε γειτονιές όλης της χώρας για την υπεράσπιση της Υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 3 Απρίλη, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Θεσσαλονίκης καλούν στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Θέρμης σε συγκέντρωση με σύνθημα «Φτάνει πια! Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορόνα - γράμματα, απαιτούμε τώρα ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Θέρμης και επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας».

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «τώρα πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ο συντονισμός των σωματείων και των μαζικών φορέων, η κοινή τους δράση, ο κοινός αγώνας για όλα όσα έχουμε ανάγκη! Για να δυναμώσει η αλληλεγγύη!

Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας εκεί όπου γίνεται η μεγάλη διασπορά, δηλαδή στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε δομές Υγείας - Πρόνοιας!

Για να ανοίξουν τα σχολεία με ουσιαστικά μέτρα προστασίας! Για εύρεση χώρων για σχολική χρήση, πολιτισμό και άθληση.

Για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας!. Για να καλυφθούν άμεσα τα σημαντικά κενά σε γιατρούς και νοσηλευτές στο Κέντρο Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Στη συγκέντρωση καλούν η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η Ομάδα Γυναικών Θέρμης (ΟΓΕ), το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το ΣΕΤΗΠ, η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στο ΕΚΕΤΑ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων, το Σωματείο Εργαζομένων ΚΑΖΙΝΟ, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων, η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Σύλλογος Φίλων Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θέρμης και ο «Κεραυνός Μονοπηγαδίου» - Πολιτιστικός Σύλλογος Μονοπηγαδίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου