Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

«Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»…


Μαρμάρινες επιγραφές με το όνομα της Μενδώνη στην Ακρόπολη!

Η ''υπουργός.…Πολιτισμού'' που έβαλε την υπογραφή της για να τσιμεντωθεί η Ακρόπολη, γύρω από τον Παρθενώνα αλλά και ανάμεσα στα μνημεία, με αποτέλεσμα να χάνεται η αίσθηση του βράχου, ήρθε η ώρα να..…τιμηθεί!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρώτογνωρη και προκλητική απόφαση τρεις μαρμάρινες επιγραφές, με το όνομα της Λίνας Μενδώνη και του Ιδρύματος Ωνάση, θα τοποθετηθούν στην Ακρόπολη, όπως προβλέπει η σύμβαση δωρεάς που υπέγραψε η υπουργός Πολιτισμού με το «ευαγές ίδρυμα».


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο 9 της σχετικής σύμβασης:

«Το Δημόσιο συμφωνεί ότι στην αρχή και την απόληξη της πλατφόρμας του ανελκυστήρα πλαγιάς και στην είσοδο των Προπυλαίων της Ακρόπολης, δίπλα από τη σχετική επιγραφή που αφορά τη χορηγία των Ε.Ε. και του Ινστιτούτου Θερβάντες, θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή διαστάσεων ίσων προς τις δύο προαναφερόμενες (άλλως τουλάχιστον 70Χ40 εκατ.), που θα αναφέρει: “Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη” (Ιούνιος 2020). Η ακριβής θέση και οι ειδικές προδιαγραφές της εν λόγω αναφοράς θα οριστικοποιούνται με υπόδειξη του δωρεοδόχου μετά από προηγούμενη συναίνεση του ιδρύματος»


 

Το μπετόν στην Ακρόπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου