Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Τάζει στο κεφάλαιο ζεστό χρήμα από το «Ταμείο Ανάκαμψης» και στο λαό κάλπικες υποσχέσεις για την ενσωμάτωσή του


Την «εναλλακτική» τάχα στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση των πόρων του «Ταμείου Ανάκαμψης» από τους επιχειρηματικούς ομίλους παρουσίασε σήμερα ο Αλ. Τσίπρας. Κοτσάροντας τα χρεοκοπημένα συνθήματα της «κοινωνικής δικαιοσύνης» και της «ανάπτυξης για όλους», δημοσιοποίησε ένα σχέδιο με την ονομασία «Ελλάδα +», με το το οποίο επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στις ανάγκες και στις ιεραρχήσεις του κεφαλαίου για στήριξη της «πράσινης ανάπτυξης» και της «ψηφιακής μετάβασης», με ...ολίγον από «κοινωνική συνοχή» όπως ονομάζουν την ενσωμάτωση του λαού.

Αυτό το τελευταίο, η υποταγή στους στόχους του κεφαλαίου δηλαδή, ήταν και το «ατού» της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, που φρόντισε να διαφημίσει ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έτσι, στους ομίλους έταξε χρήμα με τη «σέσουλα» και στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα την ξαναζεσταμένη σούπα του καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο! Απέναντι δε στις «ιδεοληψίες» της κυβέρνησης της ΝΔ, αντιπαρέθεσε την συζήτηση που διεξάγεται διεθνώς «γύρω από τον τρόπο με τον οποίο θα χτίσουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Γύρω από αρχές και αξίες που έχουν στο επίκεντρο πρώτα και κύρια τον άνθρωπο και τις ανάγκες του».

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει πέντε άξονες παρεμβάσεων. Διόλου τυχαία, στην κορυφή ως πρώτος άξονας φιγουράρει η «πράσινη μετάβαση», δηλαδή οι «πράσινες» μπίζνες από αυτούς που καταστρέφουν το περιβάλλον, στο όνομα της προστασίας του. Ως καμουφλάζ στην κραυγαλέα στήριξη των αρπακτικών των ΑΠΕ, προέβαλε τις αυταπάτες για την παραγωγή ενέργειας από τα ίδια τα νοικοκυριά και για συμμετοχικές επενδύσεις από τις ενεργειακές κοινότητες.

Ο δεύτερος άξονας του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι «ο Μετασχηματισμός του παραγωγικού μοντέλου», όπου ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται την σύνδεση της «πράσινης» και «ψηφιακής μετάβασης» με την ελληνική παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών, μαζί με κάλπικες υποσχέσεις για αποκατάσταση και κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση ανισοτήτων κ.λπ.

Ο τρίτος άξονας είναι ο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» για την αξιοποίηση από τους επιχειρηματικούς ομίλους των ευκαιριών για καινοτομία και ανάπτυξη, συνοδευόμενα από υποσχέσεις για αντιμετώπιση του ψηφιακού αποκλεισμού προκειμένου να δημιουργηθούν νέα πεδία κερδοφορίας,

Ο τέταρτος άξονας είναι η «Κοινωνική Συνοχή», ώστε αφενός να εξασφαλίζονται συνθήκες σιωπητηρίου μέσα από ορισμένα ψίχουλα ανακύκλωσης της φτώχειας και αφετέρου να δημιουργούνται νέες αγορές για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στους τομείς της πρόνοιας, της υγείας, κ.λπ.

Ο πέμπτος άξονας είναι «η Ανάπτυξη των Περιφερειών, των Πόλεων και της Υπαίθρου» που «δίνει βαρύτητα στην τοπική και περιφερειακή διάσταση της αναπτυξιακής στρατηγικής», προκειμένου να διαχέεται σε τοπικό επίπεδο αυτή η πολιτική.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου