Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Επίσκεψη σε Ισραήλ, Παλαιστίνη, Ιορδανία και Αίγυπτο για την παροχή ευρωατλαντικών «υπηρεσιών»...


Στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη θα μεταβεί αύριο Τρίτη 18 Μάη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε μια προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει το «παρών» στις εξελίξεις στην περιοχή, και να αναδειχτεί σε βασικό «κόμβο» για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ και ΕΕ, την ώρα που πλέον και από την Ουάσιγκτον ακούγονται «φωνές» για την ανάγκη διαμεσολάβησης για μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Ο υπουργός Εξωτερικών, αφού έχει προκλητικά αναγνωρίσει το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», θα έχει συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, τον Ισραηλινό ομόλογό του Gabi Ashkenazi και με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του Riad Al-Maliki.

Επίσης, αύριο, ο Ν. Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεκάλεσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.

Tην ίδια ημέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Ayman Safadi.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μάη, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Sameh Shoukry.

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε νωρίτερα σήμερα συνάντηση με τον πρέσβη της Παλαιστίνης και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, ενώ στην συνέχεια συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό ενόψει των επικείμενων επισκέψεων του.

 

1 σχόλιο:

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου