Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Την ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας υγείας αναδεικνύει η πρόσφατη έκρηξη στον Ασπρόπυργο


Η πρόσφατη έκρηξη σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο ανέδειξε, για άλλη μια φορά, την ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση του νοσοκομείου «Θριάσιο» και του Κέντρου Υγείας Ασπροπύργου, επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Θριάσιο», προσθέτοντας ότι αντί για άμεση ενίσχυση, αποδυναμώνουν το νοσοκομείο με μετακινήσεις γιατρών. 

Επίσης, εκφράζει τη συμπαράστασή του στους 3 εργαζόμενους που τραυματίστηκαν στην πρόσφατη έκρηξη σε αποθήκη με φιάλες προπανίου και υγραερίου στον Ασπρόπυργο και τους εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Για να σταματήσει να θυσιάζεται η υγεία και η ζωή εργαζομένων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, στηρίζουμε το αίτημα για πλήρη διαλεύκανση των αιτιών που οδήγησαν στην πυρκαγιά, την απόδοση ευθυνών και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Επίσης, καταγγέλλει τη χρόνια πολιτική υποστέλεχωσης και υποχρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων Υγείας από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο αριθμός των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία μειώνεται διαρκώς.

Απαιτεί την άμεση ενίσχυση του Θριάσιου Νοσοκομείου, του Κέντρου Υγείας και συνολικά της δημόσιας υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και συμμετέχει στην Παναττική Στάση Εργασίας την Τετάρτη 23 Ιούνη και στη συγκέντρωση στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του Σωματείου σε μορφή PDF.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου