Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Ψηλά ο πήχης της διακίνησης με την Πολιτική Απόφαση του 21ου Συνεδρίου του Κόμματος


Με την ορμή από τις εργασίες του 21ου Συνεδρίου, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ ρίχνονται στη μάχη για την όσο δυνατόν πλατύτερη διακίνηση της Πολιτικής του Απόφασης, η οποία κυκλοφορεί με τον «Ριζοσπάστη» του Σαββατοκύριακου.

Σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί παρακαταθήκη η μεγάλη πανεξόρμηση με τις Θέσεις της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο, που τις έφερε στα χέρια χιλιάδων ανθρώπων του μόχθου.

Η Πολιτική Απόφαση βρίσκεται ήδη στο τυπογραφείο για να κυκλοφορήσει ως ένθετο, με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου». 

Ψηλά ο πήχης στην Αττική

Στην Κομματική Οργάνωση Αττικής, ο πήχης έχει μπει ψηλά στα πλάνα διακίνησης, καθώς πέρα από τη διακίνηση σε οπαδούς και φίλους, προγραμματίζονται περιοδείες και μαζικές εξορμήσεις με τον «Ριζοσπάστη» σε χώρους δουλειάς και εργατογειτονιές της Αττικής. Μεταξύ αυτών η εξόρμηση - περιοδεία που οργανώνει η ΚΟ Ναυτεργατών την Κυριακή το πρωί στο λιμάνι.

Οπως τονίζει ο Μάκης Μακρής, μέλος της ΚΕ και του Γραφείου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, «έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την πανεξόρμηση με τις Αποφάσεις του Συνεδρίου, που αποτελεί συνέχεια, "πατάει" στην επιτυχημένη προσπάθεια που έγινε προσυνεδριακά να φτάσουν οι Θέσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Οι Αποφάσεις αποτελούν το επιστέγασμα μιας πολύμηνης συζήτησης στο Κόμμα, αλλά και με φίλους του Κόμματος για τα ζητήματα που έθεσαν οι Θέσεις.

Κρίσιμο ζήτημα για την υλοποίησή τους είναι το να γίνουν κτήμα κάθε Κομματικής Οργάνωσης, κάθε Οργάνωσης της ΚΝΕ, κάθε μέλους τους, των οπαδών του Κόμματος, να μελετηθούν σε βάθος αφού αποτελούν τον οδηγό της δράσης μας για τα επόμενα χρόνια ώστε να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε αυτό που αποτύπωσε το σύνθημα του Συνεδρίου ως στόχο: "Δυνατό ΚΚΕ. Νους - καρδιά - οργανωτής της εργατικής - λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό".

Η πανεξόρμηση ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση, επιδιώκει να φτάσουν οι Αποφάσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερα χέρια, σε όσο το δυνατόν περισσότερα εργατικά - λαϊκά σπίτια. Γι' αυτό και οργανώνεται μεθοδικά, με χαρτί και μολύβι, με προσπάθεια να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις στη μάχη της διακίνησης, δραστήριοι οπαδοί του Κόμματος, να φτάσουμε στους χιλιάδες με τους οποίους συναντηθήκαμε τους προηγούμενους μήνες σε σημαντικές μάχες. Και ιδιαίτερα σε όσους γνώρισαν το Κόμμα αυτό το τελευταίο διάστημα, ήρθαν σε επαφή με τις θέσεις και τη δράση του, να μάθουν από το ΚΚΕ τι λέει το ΚΚΕ.

Η πανεξόρμηση είναι ενταγμένη στο πολιτικό άνοιγμα που ήδη υλοποιείται με ανοιχτές συσκέψεις, συγκεντρώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις, έρχεται ως συνέχεια και των επιτυχημένων Μαθητικών και Φοιτητικών Φεστιβάλ. Δίνεται με την πανεξόρμηση συνέχεια αυτό το Σαββατοκύριακο και φυσικά το επόμενο για το δεύτερο κείμενο».

Σε Στερεά και Εύβοια
Από το Τυπογραφείο 
                                                Από το Τυπογραφείο

Με ενθουσιασμό προετοιμάζουν τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» με την Πολιτική Απόφαση του 21ου Συνεδρίου και οι Κομματικές Οργανώσεις της περιοχής Στερεάς και Εύβοιας του Κόμματος.

Με στόχο η Πολιτική Απόφαση να φτάσει σε όλους εκείνους που στις προηγούμενες εξορμήσεις πήραν στα χέρια τους τις Θέσεις του Συνεδρίου, σχεδιάζεται ένα πλατύ άνοιγμα σε χώρους δουλειάς, στις γειτονιές των πόλεων αλλά και σε κάθε απομακρυσμένη γωνιά της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας που χτυπάει η καρδιά του λαού.

Στη ΛΑΡΚΟ, στα εργοστάσια των βιομηχανικών περιοχών της Θήβας, των Οινοφύτων, του Σχηματαρίου και της Λαμίας, σε κάθε επιχείρηση που οι εργαζόμενοι βιώνουν την εκμετάλλευση και την εντατικοποίηση της εργασίας, σε κάθε κάτοικο των χωριών της περιοχής που βλέπει τα χωράφια ή τα βουνά να γεμίζουν από φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες.

Οπως δηλώνει στον «Ριζοσπάστη» η Λένα Γεροπαναγιώτη, μέλος του Γρ. Περιοχής Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας και Γραμματέας της ΤΕ Εύβοιας, «με σχέδιο μάχης που εξασφαλίζει ο "Ριζοσπάστης" με την Απόφαση να βρεθεί στις πύλες των εργοστασίων, στις δομές Υγείας, στις πλατείες λαϊκών γειτονιών και χωριών, σε κάθε εργαζόμενο που συναντηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα στις απεργιακές μάχες, στις κινητοποιήσεις για μέτρα προστασίας από την πανδημία, στις διεκδικήσεις για την αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων της περιοχής. Με χαρτί και μολύβι σχεδιάζουμε τις εξορμήσεις και με ενθουσιασμό και πείσμα είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε το στόχο μας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου