Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

«Την ειρήνη προστατεύει των λαών η φιλία»


Σε μια από τις ανατολικές ακτές της Λέσβου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής τμήμα της παιδικής κατασκήνωσης, όπου ξετυλίχθηκε μια δραστηριότητα γύρω από το Προσφυγικό.

Τα παιδιά μέσα από τη στοχευμένη συζήτηση από τους ομαδάρχες, την παρουσίαση του ζητήματος με απλό, τρυφερό και κατανοητό λόγο για αυτές τις ηλικίες γνώρισαν και σκέφτηκαν πλευρές γύρω από την προσφυγιά και την αιτία που τη δημιουργεί.

«Την ειρήνη προστατεύει των λαών η φιλία» έγραφε το πανό που έφτιαξε σήμερα μια ομάδα παιδιών και απεικόνιζε μια βάρκα γεμάτη κόσμο μέσα στη θάλασσα... Μια άλλη ομάδα έβαζε σε γυάλινα μπουκαλάκια σημειώματα που είχαν γράψει τα παιδιά, χθες, απευθυνόμενα σε συνομήλικα προσφυγόπουλα. «Μη φοβάσαι». «Εμείς θα σε στηρίξουμε». «Θέλουμε ειρήνη και όχι πόλεμο». «Καλώς ήρθες στη χώρα μας»...

Με τα χέρια τους ψηλά και φωνάζοντας «Εμείς δεν θέλουμε βομβαρδιστικά, θέλουμε ειρήνη για όλα τα παιδιά», οι μικροί φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» πέταξαν τα μπουκαλάκια στη θάλασσα, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης, έγνοιας και αγάπης σε αυτά τα παιδιά... Το πανό που έφτιαξαν τοποθετήθηκε σε μια βάρκα ξύλινη που ξεβράστηκε στην ακτή και ήταν μια από τις εκατοντάδες που μετάφεραν πρόσφυγες στις ακτές τη Λέσβου από τα παράλια της Τουρκίας.

1 / 12

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου