Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Καταδικάζει την αφαίρεση της ιδιότητας του πολιτικού κόμματος από το Γερμανικό ΚΚ


Το ΚΚΕ καταδικάζει την απαράδεκτη απόρριψη από τις γερμανικές αρχές της αίτησης του Γερμανικού ΚΚ να συμμετέχει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές καθώς και της αφαίρεσης της ιδιότητάς του ως πολιτικού κόμματος. Η επιχείρηση αυτή απαγόρευσης του ΓΚΚ πίσω από την επίκληση γραφειοκρατικών προσχημάτων αποκαλύπτει τον σχεδιασμό του Γερμανικού αστικού κράτους να βάλει εμπόδια στην δράση των κομμουνιστών και στην εργατική λαϊκή πάλη την περίοδο που κλιμακώνεται η αντεργατική επίθεση και επιταχύνονται τα επικίνδυνα για τους λαούς ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Τα αντικομμουνιστικά μέτρα κι απαγορεύσεις επιστρατεύτηκαν στη Γερμανία και στο παρελθόν και συνάντησαν σφοδρές αντιδράσεις. Οι Γερμανοί κομμουνιστές δεν είναι μόνοι τους, η στήριξη του αγώνα τους θα γίνει υπόθεση του εργατικού κινήματος, των κομμουνιστών σε όλες τις χώρες.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους σφους του Γερμανικού ΚΚ και απαιτεί την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης αντικομμουνιστικής απόφασης έτσι ώστε το ΓΚΚ να αναπτύσσει ανεμπόδιστα ως πολιτικό κόμμα τη δράση του και να συμμετάσχει στις εκλογές.

 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ

 

4 σχόλια:

  1. Το Κ.Κ των ΛΟΥΞΕΜΠΟΥΡΚ ΛΗΜΠΝΕΧΤ ΤΕΛΜΑΝ ΟΥΛΠΡΙΧΤ ΜΑΡΞ ΕΝΓΚΕΛΣ η Σοσιαλιστική Γερμανία που αποσπάστηκε χάρη στις νίκες του Κόκκινου Στρατού το 1945. Οτι και να κάνουνε δεν θα τους περάσει. ΑΛΗΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠ’ ΟΥΔΕΝΙ ΛΟΓΩ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ!

    Γκαγκάριν, ανάρτησε, σε παρακαλώ, το παρακάτω σχόλιο, αν θέλεις και ξεχωριστά, γιατί στην Ελλάδα, μου φαίνεται, δεν το έχει πάρει κανείς ακόμα είδηση.

    Ο αποκλεισμός του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΓΚΚ, Deutsche Kommunistische Partei – DKP) από τις προσεχείς γερμανικές ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου επιφέρει σύμφωνα με την κείμενη γερμανική νομοθεσία και την ταυτόχρονη έκπτωση του ΓΚΚ από την ιδιότητα του ανεγνωρισμένου πολιτικού κόμματος στην ΟΔ της Γερμανίας, γεγονός που θεωρείται προάγγελος του να τεθεί προσεχώς το ΓΚΚ εκτός νόμου με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο αποκλεισμός αποφασίστηκε από την λεγόμενη Ομοσπονδιακή Εφορευτική των Εκλογών Επιτροπή, η οποία εγκρίνει ποια πολιτικά κόμματα επιτρέπεται να συμμετάσχουν στις ομοσπονδιακές εκλογές, και έγινε με βάση εντελώς αστήρικτους λόγους γραφειοκρατικής υφής, δηλαδή ότι δήθεν το ΓΚΚ δεν είχε έγκαιρα υποβάλει τους οικονομικούς του απολογισμούς για τα προηγούμενα οικονομικά έτη.

    Η Ομοσπονδιακή Εφορευτική των Εκλογών Επιτροπή αποτελείται από υπηρεσιακούς παράγοντες και από εκπροσώπους όλων των εκλεγμένων στην παρούσα Ομοσπονδιακή Βουλή (Μπούντεσταγκ, Bundestag) πολιτικών κομμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο σημερινός γερμανικός τύπος, υπέρ του αποκλεισμού του ΓΚΚ από τις εκλογές ψήφισαν, πλην του Κόμματος των Πρασίνων που ψήφισε κατά, όλα τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα της Μπούντεσταγκ, συμπεριλαμβανομένου και του λεγόμενου Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) δια της εκπροσώπου του στην συγκεκριμένη επιτροπή, Κονστάντσε Πόρτνερ (Constanze Portner). Στην ίδια της συνεδρίαση η εν λόγω επιτροπή ενέκρινε την συμμετοχή στις επικείμενες ομοσπονδιακές εκλογές δύο φασιστικών κομμάτων, του «Εθνικοδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας» (Nationaldemokratische Partei Deutschlands – NPD) και του κόμματος «Γ΄ Δρόμος» (III. Weg). Το λεγόμενο Κόμμα της Αριστεράς ψήφισε δηλαδή υπέρ των φασιστών και κατά των κομμουνιστών!

    Η στάση αυτή του λεγόμενου Κόμματος της Αριστεράς, αδελφού κόμματος, συνεργάτη και υποστηρικτή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγω να ξεχαστεί, γιατί δείχνει ξεκάθαρα το πολιτικό ποιόν αυτού του κόμματος, δηλαδή τον ορκισμένο αντικομμουνισμό του, αντικομμουνισμό που συμμερίζεται και ποικιλότροπα προωθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Γραμματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ξέρω, Γκαγκάριν, αλλά δεν πρόκειται γι’ αυτό, αλλά για το ότι κανείς δεν το ’χει ακόμα πάρει πρέφα...

    Γραμματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου