Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Να επιστρέψουν για δουλειά οι 11 εργαζόμενοι του «Market In»


Τώρα να επιστρέψουν για δουλειά οι 11 εργαζόμενοι του «Market In» απαιτεί το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων.

Οι εργαζόμενοι του «Market In» του καταστήματος της Χαριλάου Τρικούπη, στα Γιάννενα, παρουσιάστηκαν στο κατάστημα ζητώντας από τη διεύθυνση να αναλάβουν εργασία όπως όρισε και η απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων, η οποία ταυτόχρονα επιδίκασε την καταβολή των δεδουλευμένων και των  ασφαλιστικών εισφορών τους.

Η διεύθυνση του καταστήματος δήλωσε άγνοια για τις προθέσεις της εργοδοσίας. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της, ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να παρουσιαστούν εκ νέου την Πέμπτη, όπου θα τους κοινοποιηθεί η πρόθεση της εργοδοσίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την 4η δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους εργαζόμενους. Έχουν προηγηθεί προσωρινή διαταγή, ασφαλιστικά μέτρα και απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, που όμως σε όλες τις περιπτώσεις η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Market In» αρνείται να τις υλοποιήσει με τη στήριξη τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και της κυβέρνησης σήμερα της ΝΔ. Πρακτικά υπάρχει και 5η δικαστική απόφαση και αυτή θετική για τους εργαζόμενους, με την έννοια ότι έχει απορριφθεί το αίτημα της εργοδοσίας του «Μarket Ιn» για ακύρωση της προσωρινής διαταγής.

«Ο πολύχρονος αγώνας των 11 εργαζομένων της "Market In" είναι αγώνας όλων μας. Είναι νικητές γιατί δεν λυγίζουν κόντρα σε "Θεούς και δαίμονες", ο αγώνας τους εμπνέει, διδάσκει, διαπαιδαγωγεί. Κανένας μόνος, οργάνωση τώρα στο Σωματείο» σημειώνει το Σωματείο. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)


 

Σύντομο ιστορικό του αγώνα των Εργαζομένων στα S/M "Καρυπίδης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου