Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Στις 16-17-18 Σεπτέμβρη στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου στην καρδιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης


Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε νωρίτερα σήμερα η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, ενόψει του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη που φέτος θα πραγματοποιηθεί σε νέο χώρο, στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» στη Νεάπολη στις 16, 17 και 18 Σεπτέμβρη.

Για το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ, το πρόγραμμά του και τον χώρο που διοργανώνεται μίλησε η Ελένη Παπαδοπούλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΟΠ Κ. Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία ανέφερε:

«"Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς - Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό". Με αυτό το σύνθημα-"απάντηση" σε κάθε νέο και νέα, που προβληματίζεται για το "τι πρέπει να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα", μήνυμα-"οδηγός" για δράση, πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες, για το πραγματικά νέο και καινοτόμο που βρίσκεται στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι του το φετινό 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το σύνθημα του 47ου Φεστιβάλ αποδεικνύεται εξαιρετικά επίκαιρο και αναγκαίο να αγκαλιάσει τη σκέψη περισσότερων νέων, μέσα και από τις εξελίξεις που είχαμε τους καλοκαιρινούς μήνες. Γεννήθηκε μέσα στους αγώνες του λαού μας, εκεί που όλο το προηγούμενο διάστημα, με την πρωτοπόρα και καθοριστική στάση των κομμουνιστών σε όλα τα ζητήματα, έσπασε στην πράξη ο φόβος και ο συμβιβασμός, ανέβηκε το μαχητικό, διεκδικητικό "φρόνημα" των εργαζομένων και της νεολαίας. Αυτή η δράση των νέων κομμουνιστών ανέδειξε την Οργάνωσή μας ευρύτερα ως την πολιτική δύναμη μέσα στη νεολαία που στάθηκε παλικαρίσια ως οργανωτής απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου και που πυροδότησε τους σημαντικούς αγώνες του προηγούμενου διαστήματος στους μαθητές, στους φοιτητές, στους εργαζόμενους, στους σπουδαστές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Αντανακλά τη δράση και την αποφασιστικότητα εκατοντάδων ανθρώπων του μόχθου, όλων των ηλικιών που τόσο απέναντι στις φλόγες, όσο και απέναντι στην πολιτική που τους άφησε στο έλεός τους, έκαναν βίωμα σε χιλιάδες ανθρώπους ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό! Αποτυπώνει την αλληλεγγύη που απλόχερα δείχνει ένα μεγάλο κομμάτι νεολαίας, πολύμορφα και στους πυρόπληκτους.

Επίσης φέτος η ΚΝΕ και το 47ο Φεστιβάλ και εδώ στην πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη, αποχαιρετούν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Η ιστορία των Φεστιβάλ μας έχει σημαδευτεί από τη μουσική και τα τραγούδια του μεγάλου δημιουργού. Το Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" καθιερώθηκε ως ο μεγαλύτερος πολιτικός και πολιτιστικός σταθμός, με την καθοριστική συμβολή του Μίκη Θεοδωράκη. Ο ίδιος τίμησε με την παρουσία του πολλές φορές το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, από το 1975 ως σήμερα, αφήνοντας ανεξίτηλη σφραγίδα. Ο Μίκης Θεοδωράκης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού αποτελώντας σημαντικό κεφάλαιο του σύγχρονου νεοελληνικού πολιτισμού, με παγκόσμια μάλιστα επιρροή. Έβαλε στα χείλη του λαού και της νεολαίας, στα σπίτια χιλιάδων λαϊκών ανθρώπων στίχους μεγάλων ποιητών, μεταξύ άλλων του κορυφαίου κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσου.

Παίρνουμε τη σκυτάλη για να μάθουν τα επόμενα μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, κάθε νέος αγωνιστής το τεράστιο έργο του Μίκη Θεοδωράκη που είναι συνώνυμο της ίδιας της ιστορίας των αγώνων του λαού μας! Προς τιμήν του μεγάλου αυτού δημιουργού το συγκρότημα της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ προετοιμάζει για τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, στις 17 Σεπτέμβρη, αφιέρωμα στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Οι εκδηλώσεις φέτος θα διεξαχθούν στις 16-17-18 Σεπτέμβρη σε νέο χώρο! Συγκεκριμένα στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου στην Πολίχνη, στην καρδιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Τόσο με την παρουσία μας τα τελευταία χρόνια στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, μέσω των Φεστιβάλ μας, όσο και η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου φέτος αποτελεί μια πράξη διεκδίκησης, με στόχο να αναβαθμιστεί το στρατόπεδο, να μετατραπεί σε χώρο άθλησης, πολιτισμού, αναψυχής, ανοιχτό για όλο το λαό και τη νεολαία της περιοχής.

Την περσινή χρονιά αποδείχτηκε ότι οργανωμένα και συλλογικά, χωρίς συμβιβασμό με τις δυσκολίες που έχει φέρει η πανδημία, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πολυεπίπεδη επιτυχία των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ σε όλες τις συνθήκες. Έτσι και φέτος, με την ουσιαστική συμβολή όλων μας, παίρνοντας και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας όλων των συντρόφων μας, των επισκεπτών του Φεστιβάλ, θα τα καταφέρουμε.

Ήδη μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συμμετέχουν στη διαμόρφωση του χώρου, ενώ το σύνθημα του Φεστιβάλ έχει φτάσει πλατιά σε κάθε γειτονιά και δρόμο της πόλης.

Την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί κεντρική πολιτική ομιλία με ομιλητή τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ».

Για τις ημέρες που θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ έχει ήδη εξασφαλιστεί η αύξηση των δρομολογίων των λεωφορείων του ΟΑΣΘ. Η πρόσβαση πραγματοποιείται μέσω των γραμμών:

- 38 στάση Κεντρική Πύλη

- 29 στάση Ευκλείας

- 27 στάση Στροφή Καρατάσιου

Οδικώς, η πρόσβαση γίνεται μέσω της περιφερειακής οδού με έξοδο στον κόμβο Ευκαρπίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου