Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Μ. Θεοδωράκης στο 21ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»


Παρών πάντα στους αγώνες και τις εκδηλώσεις της νεολαίας ο μεγάλος δημιουργός Μίκης Θεοδωράκης. Η σχέση του άλλωστε με το νεολαιίστικο κίνημα για τα δικαιώματα των νέων, για μια καλύτερη ζωή ήταν άρρηκτα δεμένη μέσα από τη συμμετοχή του στους αγώνες του λαϊκού κινήματος.

Το portal «902.gr» αναζήτησε στα αρχεία της «τηλεόρασης του 902» μία τέτοια στιγμή και σας παρουσιάζει τον Μίκη Θεοδωράκη που παραβρέθηκε και συμμετείχε σε εκδήλωση στο 21ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που έγινε από τις 14 - 17 Σεπτέμβρη 1995, στην Καισαριανή, όπου η ΚΝΕ τίμησε τα 50 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Ο Μίκης Θεοδωράκης συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, χάρισε αξέχαστες στιγμές στον κόσμο που πλημμύρισε το χώρο, ενώ με αφορμή τα 50 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, κατήγγειλε το ΝΑΤΟ ως «γκάνγκστερς που πρέπει να φύγουν από τη γειτονιά μας».

 

2 σχόλια:

  1. Μακάρι το μοναδικό του έγκλημα να ήταν η παρουσία και ο λόγος του στο Μακεδονικό συλλαλητήριο.

    Προηγήθηκε το "ή ο Καραμανλής ή τα τανκς " ,η αλλοίωση των αιτημάτων του Πολυτεχνείου ,η στήριξη του στη κυβέρνηση Μητσοτάκη κ το υπουργιλίκι, η στήριξη του στον Πάγκαλο για Οτσαλάν.

    Μιλούσε για εθνική ενότητα και συμφιλίωση, με ποιους; ας πέσουν οι μάσκες, οι βασανιστές με τους βασανισθέντες δε θα γίνουν ποτέ 1, οι δυνάστες θα παραμείνουν δυνάστες όσο υπάρχουν ραγιάδες που πιστεύουν σε ενότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταξική ενότητα στο ΠΑΜΕ και την Κοινωνική συμμαχία μακριά απο οποιαδήποτε κυβέρνηση όσο οι καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους χωρίς μεταβατικές σταδιακές μπούρδες και παπατζες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου