Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Κινητοποίηση στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Θεαγένειο» για την υποστελέχωση

 


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» αναδεικνύοντας την τραγική υποστελέχωση των τμημάτων και υπηρεσιών του που έχει επιπτώσεις στην περίθαλψη των ογκολογικών ασθενών.

Όπως κατήγγειλαν, λείπουν τουλάχιστον 200 άτομα προσωπικό (νοσηλευτικό, παρασκευαστές, διοικητικό, κλπ.) και στο μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης ήρθαν να προστεθούν και οι αναστολές εργασίας 35 εργαζομένων που δεν εμβολιάστηκαν, οι πολλές συνταξιοδοτήσεις και η επικείμενη μεταφορά του κέντρου ημερήσιας νοσηλείας τον επόμενο μήνα στην Πυλαία, όπου θα χρειαστούν πάνω από 40 εργαζόμενοι για να στελεχωθεί και δεν έχει προσληφθεί κανένας ακόμα.

Έφτασαν στο σημείο νοσηλευτικά τμήματα στα οποία νοσηλεύονται 30 ασθενείς να υπάρχει στη βάρδια μία νοσηλεύτρια και σε εργαστήρια με μεγάλο φόρτο εργασίας ένας τεχνολόγος. Οι ελλείψεις που υπάρχουν στα τμήματα καλύπτονται με μετακινήσεις προσωπικού από τμήμα σε τμήμα σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Οι τρίμηνες συμβάσεις που θα κάλυπταν τα κενά από τις αναστολές έμειναν στα λόγια. Οι εργαζόμενοι στη φύλαξη του νοσοκομείου με συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν συμπεριλαμβάνονται στην 5μηνη ανανέωση συμβάσεων των υπόλοιπων επικουρικών και είναι στον αέρα, αφού η σύμβασή τους λήγει στο τέλος του χρόνου και ο εργολάβος είναι προ των πυλών.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν: Άμεση επιστροφή όλων των εργαζομένων που βγήκαν σε αναστολή εργασίας. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (Επικουρικών, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ). Ένταξη στα ΒΑΕ. Αύξηση της χρηματοδότησης και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου