Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Δεν έχει τέλος ο συνωστισμός στο λιμάνι του Πειραιά για χάρη του κεφαλαίου


Καθημερινό φαινόμενο είναι ο συνωστισμός των ταξιδιωτών στο λιμάνι του Πειραιά, γεγονός που αναμένεται να ενταθεί ενόψει του Δεκαπενταύγουστου και τη μαζική έξοδο από τα αστικά κέντρα.

Χαρακτηριστικές είναι για ακόμα μια φορά οι φωτογραφίες αναγνώστη του 902.gr από την μπουκαπόρτα του «Blue Star Delos», που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς - Πάρος - Νάξος - Σαντορίνη, σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου, με τους επιβάτες του πλοίου να συνωστίζονται εμφανώς για να εισέλθουν σε αυτό.

Ανάλογες εικόνες καταγράφηκαν και στο λιμάνι της Σαντορίνης κατά την επιβίβαση σε πλοίο για το Ηράκλειο Κρήτης. 

Γίνεται σαφές ότι ακόμα και τα ελλιπέστατα πρωτόκολλα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού γίνονται κουρελόχαρτα μπροστά στην ανάγκη για μεγαλύτερα κέρδη του εφοπλιστικού και τουριστικού κεφαλαίου.

Απροστάτευτος ο λαός με ευθύνη της κυβέρνησης

Την ίδια ώρα, κι ενώ η έξαρση των κρουσμάτων στους τουριστικούς προορισμούς χτυπάει καμπανάκι κινδύνου για τα αστικά κέντρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, η κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτο τον λαό. Αντί να αναλάβει τις ευθύνες της και να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, των σωματείων και των άλλων φορέων του κινήματος, για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας και αποσυμφόρησης σε χώρους δουλειάς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σχολεία, η κυβέρνηση δηλώνει προκλητικά ότι «δεν μπορεί να γεννήσει λεωφορεία» και ότι έχει «κουραστεί σ' αυτήν τη χώρα να ακούει για προσλήψεις». 

Και όχι μόνο αυτό, αλλά προβάλλει ως πανάκεια τον αναγκαίο εμβολιασμό και πετάει το μπαλάκι της ευθύνης στον λαό για κάθε έλλειψη που γεννά και αναπαράγει η πολιτική που θεωρεί τη ζωή, την υγεία και την προστασία του «κόστος προς εξορθολογισμό». Μόλις χθες, ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του για τις πυρκαγιές, είπε χαρακτηριστικά ότι δεν θα την πληρώσουν οι εμβολιασμένοι για τους ανεμβολίαστους, κάνοντας σαφές ότι η ενεργοποίηση της αθλιότητας του κοινωνικού αυτοματισμού είναι βασικό όπλο της κυβέρνησης για να κουκουλώσει τις ευθύνες της.

Επιβάλλετα, να παρθούν εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, με άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και επίταξη του ιδιωτικού, μέτρα σε χώρους δουλειάς και άλλους κρίσιμους κρίκους μετάδοσης του ιού, και βέβαια στα σχολεία, που, όπως όλα δείχνουν, ανοίγουν με όρους χειρότερους και από πέρυσι, με δεδομένη την αυξημένη μεταδοτικότητα ανάμεσα στους μαθητές.


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου