Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Αντί για αραίωση των μαθητών θα γίνει ένα επιπλέον τεστ!!!


Το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Γενάρη, χωρίς αραίωση των μαθητών (που μετά τις συγχωνεύσεις που εφάρμοσε το υπουργείο Παιδείας εν μέσω πανδημίας αριθμούν έως και 27 παιδιά, ενώ με απόφαση του διευθυντή μπορεί να φτάσουν και τα 30!) και με τα ίδια ουσιαστικά πρωτόκολλα «υπερμετάδοσης», ανακοίνωσαν σήμερα το απόγευμα η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, σε συνέντευξη που έδωσαν μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, οι μαθητές θα κάνουν 3 self test μόνο όμως για την πρώτη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, όλοι οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά self test εντός 24 ωρών πριν πάνε στο σχολείο (δηλαδή όχι νωρίτερα από τις 8.30 π.μ. της Κυριακής 9 Ιανουαρίου) και στη ακολούθως την Τρίτη και την Πέμπτη.

Τη δεύτερη εβδομάδα τα σελφ τεστ θα είναι δύο (Τρίτη και Πέμπτη) και θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, φεύγουμε από την λογική του «σταυρού», δηλ. των αυξημένων ελέγχων μόνο στα παιδιά που κάθονται κοντά στο κρούσμα, και επεκτεινόμαστε σε αυξημένους ελέγχους σε όλο το τμήμα. Πλέον όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες (δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο ράπιντ που ήδη κάνουν την εβδομάδα) ενώ οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Επίσης, η κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει την απαράδεκτη πρόβλεψη του 50%+1, που σημαίνει ότι για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να νοσούν πάνω από τα μισά παιδιά.

Τα πρωτόκολλα για τα φροντιστήρια και τα ΑΕΙ θα συνεχίζουν ως έχουν.

Να σημειωθεί πάντως ότι και τα σημερινά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αγνοούν επιδεικτικά τις διεκδικήσεις του μαθητικού, εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος για αραίωση των τμημάτων με ταυτόχρονες προσλήψεις εκπαιδευτικών, που είναι καθίσταται όχι μόνο επίκαιρο, λόγω της ιδιαίτερα μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον, αλλά και αναγκαίο για την κάλυψη των μεγάλων μαθησιακών κενών που προκλήθηκαν στα παιδιά τα δύο χρόνια της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου