Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Προκλητική η κυβέρνηση που κομπάζει πως «όλα βαίνουν καλώς» και στα σχολεία η κατάσταση είναι χαοτική


Χαοτική χαρακτήρισε την κατάσταση στα σχολεία ο Δημήτρης Ακτύπης μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, με τα 50.000 σχεδόν κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και δεκάδες τμήματα να υπολειτουργούν .

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «RealFm», κατήγγειλε την προκλητική στάση της κυβέρνησης που κομπάζει για τα αποτελέσματα της πολιτικής της, την ώρα που δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας των μαθητών.

Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, σημείωσε πως υπολογίζεται πως περίπου 14 χιλιάδες έχουν νοσήσει από την έναρξη των σχολείων μετά τις γιορτές. Εάν συνυπολογίσει κανείς και τα 9 χιλιάδες κενά που υπήρχαν από την έναρξη της χρονιάς καταλαβαίνει κανείς την κατάσταση που επικρατεί, σημείωσε ο Δ. Ακτύπης. Οι προσλήψεις με τρίμηνες συμβάσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση γίνονται σταδιακά, ωστόσο, το πρόβλημα της μετακίνησής τους από σχολείο σε σχολείο για να καλύπτουν τα κενά των νοσούντων εκπαιδευτικών δημιουργεί προβλήματα και στα μορφωτικά τους δικαιώματα επισήμανε, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, δωρεάν και μαζικά τεστ με την ευθύνη του ΕΟΔΥ και αραίωση των μαθητών ανά τάξη. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου