Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Με 31 απολύσεις συνεχίζεται το πογκρόμ της Energean

Συνεχίζεται το πογκρόμ απολύσεων της εργοδοσίας της «Energean» στα «Πετρέλαια Καβάλας», που την Παρασκευή ανακοίνωσε 31 ακόμη απολύσεις εργαζομένων, με τον συνολικό αριθμό να έχει ξεπεράσει τους 90 απολυμένους.

Θυμίζουμε πως στις αρχές της βδομάδας η εργοδοσία ανακοίνωσε την απόλυση 34 εργαζόμενων, οι οποίοι ήρθαν να προστεθούν στους 24, ανάμεσά τους και όλα τα μέλη του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων. Η εργοδοσία αξιοποίησε το οπλοστάσιο των αντεργατικών νόμων που τα τελευταία χρόνια ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις, αλλά και συνολικά την στήριξη της κυβέρνησης στο σχέδιο απολύσεων και εργολαβοποίησης των θέσεων εργασίας, προκειμένου να προχωρήσει στη «νέα εποχή επενδύσεων» στον Πρίνο, στην οποία η κερδοφορία του ομίλου θα εξασφαλιστεί μέσω του τσακίσματος των δικαιωμάτων και των μισθών των εργαζομένων.

Το Σωματείο Εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας» αποφάσισε να συμμετέχει στο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα συνδικάτα και οι μαζικοί φορείς στο Σύνταγμα το Σάββατο 26 Φλεβάρη, με λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από την Καβάλα το βράδυ της Παρασκευής.

Σε αντίστοιχη
ανακοίνωση, τονίζει μεταξύ άλλων πως όσο η εργοδοσία θα προσπαθεί να εκφοβίσει, να απειλήσει και να λασπώνει τους εργαζόμενους, καθώς και να συνεχίζει τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις, ο αγώνας των εργαζομένων θα δυναμώνει.

«Ο Νόμος Χατζηδάκη άνοιξε το δρόμο και συγχρόνως την όρεξη στις εργοδοσίες για να ξεκινήσουν όσα ονειρεύονταν για την βίαιη επιβολή συνθηκών γαλέρας», αναφέρει η ανακοίνωση, και προσθέτει πως το σωματείο, σε συνεργασία τα σωματεία που ήδη αγωνίζονται, (ΛΑΡΚΟ, COSCO, Λιπάσματα Καβάλας) προχωρά μαζί με τις ομοσπονδίες στην κλιμάκωση του αγώνα σε πανελλήνιο επίπεδο, και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πλατεία Συντάγματος, και στην προσυγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας στις 10 π.μ.

Απόφαση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα έχουν λάβει και άλλα σωματεία και μαζικοί φορείς της Καβάλας.

Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας, τονίζει πως «απέναντι στην τακτική των απολύσεων, της τρομοκρατίας, των συνδικαλιστικών διώξεων τους απαντάμε μέσα από το τεράστιο κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που εκφράζεται απέναντι στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας, των Λιπασμάτων, της ΛΑΡΚΟ, Της COSCO και αλλού», και καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης σε μαζική συμμετοχή.

Η συγκέντρωση για τα λεωφορεία που θα αναχωρήσουν για Αθήνα θα γίνει την Παρασκευή 25 Φλεβάρη στον Δημοτικό Κήπο, στις 11.30 μ.μ.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6978199372 - 6983269743

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου