Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Πολύ ευρύχωρη η προοδευτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ

 
-Στο εξώφυλλο της «Αυγής», στις 30 Ιανουαρίου, ενημερωθήκαμε ότι η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενεί συνέντευξη του γνωστού αντικομμουνιστή Ν. Μαραντζίδη. Μάλιστα την ίδια ήμερα, σε ένα άλλο εξώφυλλο, αυτό της «Καθημερινής», μάθαμε πώς επίσης έχει άρθρο του Ν. Μαραντζίδη, με αφορμή τις δήθεν αποκαλύψεις του αντικομμουνιστή Σ. Ρατσένκο.

- Στις 14 Φεβρουαρίου ο Αλέξης Τσίπρας παραχωρεί συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ισχυριζόμενος ουσιαστικά ότι η σημερινή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης «δεν εκφράζει όλη τη ΝΔ», στοχεύοντας προφανώς σε συγκεκριμένα στελέχη εντός της ΝΔ.

- Μόλις χτες, 17 Φεβρουαρίου, ο Γ. Τσίπρας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτώμενος σχετικά σε συνέντευξη στον ρ/σ «Παραπολιτικά» αν θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με ένα κομμάτι της ΝΔ, απάντησε: «Ναι, η προσωπική μου άποψη είναι ότι στο μέλλον με αυτό το κομμάτι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. (...) Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με ένα κομμάτι της κεντροδεξιάς που δεν θα είναι με τον κ. Μητσοτάκη. Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις στον χώρο της κεντροδεξιάς για κάτι τέτοιο». Την ίδια μέρα ο Π. Μανδραβέλης, σε άρθρο του στην «Καθημερινή», αφού αναφέρει στοιχεία έρευνας που αποτυπώνουν την γνωστή πλέον πολύτιμη συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ στην υπερψήφιση αντιλαϊκών νομοσχεδίων της κυβέρνησης της ΝΔ, καταλήγει ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση είναι μεν σε σωστό δρόμο, αλλά έχει πολύ ακόμη να διανύσει». Στο τρίτο «περιστατικό» της ίδιας ημέρας ο σεσσημασμένος αντικομμουνιστής Κ. Μπογδάνος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της - υποψήφιας με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές της ΕΣΗΕΑ - Αν. Γιάμαλη για να ξεράσει τον αντιΚΚΕ και εθνικιστικό του οχετό.

Τα «περιστατικά» είναι πολλά και σε συνέχεια για να χαρακτηριστούν συμπτώσεις, πολύ περισσότερο που έρχονται να προστεθούν στο ουσιαστικό πολιτικό δεδομένο που λέει ότι η στρατηγική σύμπλευση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ στην προώθηση των στόχων της ελληνικής αστικής τάξης εντός κι εκτός συνόρων, έχει ακόμα να δώσει πολύ περισσότερα από κάποιες «ατάκες»... Όσον αφορά τα «όρια» της προοδευτικής συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά όσο περνάει ο καιρός ξεχειλώνουν, όπως ήταν και αναμενόμενο...

2 σχόλια:

  1. ....Το νέο έγκλημα δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο. Σωματεία όπως η ΠΕΝΕΝ απαιτούν να γίνει διεξοδικός έλεγχος από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες για την πραγματική κατάσταση του πλοίου και όχι από αυτούς που υπέγραψαν και νομιμοποίησαν τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του πλοίου! Δεν πρέπει να επιτρέψουμε για άλλη μια φορά οι ευθύνες για το έγκλημα να περιοριστούν στο πλήρωμα του πλοίου και όχι στην ιδιοκτησία και τους πολιτικούς προστάτες τους!https://prin.gr/2022/02/euroferry-olympia/......... Ο Εγκάθετος των εφοπλιστών στην ΠΕΝΕΝ Τζανεττακιστής Νταλακογεώργος ...διαμαρτύρεται δήθεν για το εφοπλιστικό έγκλημα με αβανταδόρους τους Τροτσκιστές ...αντιτζανεττακιστές του ΝΑΡ την στιγμή που όλοι μαζί υπηρετούν την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής με λύσσα. ...ΑΞΙΟΙ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....Το λάθος του βρίσκεται στο τελευταίο υστερόγραφο του δημοσιεύματος: “Ακόμα ψάχνουμε τις τοποθετήσεις των -κατά τα άλλα λαλίστατων- καθηγητών, στελεχών διάφορων οπορτουνιστικών ομάδων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, Σύλλογος “Κορδάτος”, Εργατικός Αγώνας κ.ά.) που “σκίζουν τα ρούχα τους ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό”, αλλά για την ανάμειξη της πρεσβείας στο Πανεπιστήμιο όπου διδάσκουν ποιούν την νήσσαν (κοινώς κάνουν την πάπια…)»”.

      Τι σημαίνει αυτή η φράση; Θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι δυνάμεις αυτές ήξεραν για την έλευση του πρέσβη και τον κάλυψαν. Θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι αδιαφόρησαν λόγω κάλπικου αντιιμπεριαλισμού.

      Βεβαιώνουμε λοιπόν τους συναγωνιστές του ΚΚΕ ότι, όπως και εκείνοι, έτσι και ο Σύλλογός μας εκ των υστέρων έμαθε για τον Αμερικανό πρέσβη (όπως προφανώς και οι υπόλοιπες αναφερόμενες στο δημοσίευμα δυνάμεις της Αριστεράς). Το πληροφορήθηκε μάλιστα από το συγκεκριμένο δημοσίευμα του 902.gr. Να σημειώσουμε ότι εκ των πραγμάτων και το ΚΚΕ δεν μπορούσε παρά να αιφνιδιαστεί. Γι’ αυτό το ΚΚΕ δεν έλαβε καμιά πρωτοβουλία είτε αυτοτελώς, είτε μέσω των συλλόγων φοιτητών, καθηγητών, διοικητικών του Παντείου (όπως ακριβώς, και για τους ίδιους λόγους, και εκείνοι τους οποίους συκοφαντεί).

      Τέτοιες διχαστικές αναφορές δεν βοηθούν στην ανάπτυξη του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Αντίθετα, αντικειμενικά το υπονομεύουν. Η κακεντρέχεια και η συκοφαντία δεν είναι καλοί σύμβουλοι. Συμπόρευση δεν γίνεται με λάσπη και χοντροκομμένα ψέματα. Οι καιροί δεν επιτρέπουν τέτοιες πολυτέλειες αδερφοφαγώματος. Απαιτούν αγωνιστική ενότητα του λαού.https://www.kordatos.org/to-lathos-tou-kke/............................... Δεν υπάρχει κανένα λάθος στο υστερόγραφο της ανακοίνωσης του ΚΚΕ. Τα λέει απόλυτα σωστά. Δεν είμαστε ...συναγωνιστές ούτε ...αδέρφια με τους φορείς των οπορτουνιστικών απόψεων που βρίσκονται πάντα στην υπηρεσία της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Ο Αγώνας για το τσάκισμα τους θα συνεχιστεί χωρίς έλεος σαν 5η φάλαγγα. Αντίθετα η πρόσκληση για συμπόρευση με τους κομμουνιστές στην κοινωνική συμμαχία ισχύει για όλους χωρίς να χρειάζεται να είναι κάποιος κομμουνιστής. Μοναδικό κριτήριο το ταξικό. Παλεύουμε ενάντια στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε ΡΩΣΙΑ κ.α χωρίς καμία αυταπάτη πως όσο υπάρχει καπιταλισμός θα υπάρχει πόλεμος και αυτό βάζουμε στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση ώστε σε περίπτωση που γίνει να αντιμετωπίσουμε ντόπια και ξένη αστική τάξη σαν εισβολέα με έξοδο απο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και νίκη της εργατικής λαικής εξουσίας. Την δεκαετία του 40 με την γραμμή των φορέων των οπορτουνιστικών απόψεων για πολιτικά μέτωπα και στάδια δεν διεκδίκησε την εξουσία ο λαός τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και οδηγήθηκε στην σφαγή. Τσάκισμα λοιπόν και δίνουμε πάντα το χέρι σε απλούς ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στην 5η Φάλαγγα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου