Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων


 Τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στην περιοχή της Βάρης, στην Αττική, επισκέφτηκε την Τετάρτη 16 Φλεβάρη κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή του Κόμματος και αντισυνταγματάρχη ε.α., τον Βαγγέλη Χριστοφόρου, καθηγητή Ηλεκτρονικών Υλικών στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τον Λάζαρο Ανδρόπουλομέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ υποδέχθηκε ο διοικητής της ΣΣΕ, υποστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο οποίος ενημέρωσε για την αποστολή, τις δομές και τις δράσεις (στρατιωτικές και ακαδημαϊκές) της Σχολής Ευελπίδων. Στην ενημέρωση πέραν των επιτελών της Σχολής παραβρέθηκε και ο κοσμήτορας του διδακτικού προσωπικού, που συμμετείχε στην ενημέρωση για θέματα σχετιζόμενα με την ακαδημαϊκή εκπαίδευση. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους της ΣΣΕ με επισκέψεις σε εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, στους χώρους ενδιαίτησης καθώς και στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Κατά τις συναντήσεις η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημέρωσε τόσο τη διοίκηση της Σχολής όσο και το διδακτικό προσωπικό για τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με τη στρατιωτική και ακαδημαϊκή εκπαίδευση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Νίκος Παπαναστάσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Συναντηθήκαμε με τον διοικητή της Σχολής, υποστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη και επιτελείς του. Συζητήσαμε και να ανταλλάξαμε απόψεις πάνω σε θέματα που αφορούν τη στρατιωτική και ακαδημαϊκή εκπαίδευση των μελλοντικών αξιωματικών του Στρατού Ξηράς.

Εκ μέρους της διοίκησης, υπήρξε μια εκτεταμένη ενημέρωση συνολικά για τις δομές που αποτελούν το υπόβαθρο λειτουργίας της Σχολής, με ξενάγηση στους χώρους διαβίωσης και εκπαίδευσης των σπουδαστών.

Κατά τις συζητήσεις, τόσο με τον διοικητή της Σχολής όσο και με στελέχη της στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, είχα την ευκαιρία να εκφράσω το ενδιαφέρον του ΚΚΕ για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, για τις συνθήκες και το περιεχόμενο της εκπαίδευσής τους, αλλά και για τη ζωή τους μετά την αποφοίτηση από τις παραγωγικές σχολές.

Ήδη το ΚΚΕ, και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και μέσω Ερωτήσεων και Επίκαιρων Ερωτήσεων, έχει αναδείξει προβλήματα που υπάρχουν στις στρατιωτικές σχολές, με το αρμόδιο υπουργείο να δεσμεύεται ότι θα δώσει λύσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ανάδειξη εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ των προκλητικά μειωμένων αποδοχών των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων με των σπουδαστών των αντίστοιχων σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τον διοικητή της Σχολής των Ευελπίδων και το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της ΣΣΕ για την υποδοχή, την ενημέρωση και την ξενάγηση στους χώρους της Σχολής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου