Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Γροθιά στο στομάχι...λόγω «κανονικότητας»


Γροθιά στο στομάχι...

Γροθιά στο στομάχι είναι η είδηση για την ηλικιωμένη γυναίκα που προσπάθησε να βγάλει κρυφά τρόφιμα αξίας μόλις 40 ευρώ από κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Αθήνα επειδή δεν είχε να φάει και έγινε αντιληπτή από την ασφάλεια του καταστήματος.

Το «σφίξιμο» όμως μετατρέπεται σε οργή και αγανάκτηση, επειδή χρειάστηκε να σηκωθεί κύμα κατακραυγής για να αποσύρει τελικά η εταιρεία τη μήνυση, αφού αρχικά ήταν ανένδοτη στη δίωξη της ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, από την ντροπή της πήρε χάπια για να αυτοκτονήσει, μην τυχόν και μάθουν τα παιδιά της για το περιστατικό. Για όποιον αναρωτιέται λοιπόν αν υπάρχει όριο στη βαρβαρότητα, έρχονται κάτι τέτοιες ειδήσεις να αποκαλύψουν ότι η ακρίβεια που τσακίζει τον λαό, είναι άλλο ένα σύμπτωμα της λειτουργίας ενός σάπιου συστήματος, που εγκληματεί με χίλιους τρόπους σε βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας.

... λόγω «κανονικότητας»

Οι σύγχρονοι «Γιάννηδες Αγιάννηδες» βγαίνουν μάλιστα στην επιφάνεια σε μια περίοδο που η ανάπτυξη ξεπερνάει προσδοκίες, τα κυβερνητικά στελέχη μιλούν για «θετικές εκπλήξεις», επιχειρηματικοί όμιλοι και αστικά κόμματα στάζουν μέλι για τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης. Και ακριβώς επειδή η λαϊκή πλειοψηφία αδυνατεί να τα βγάλει πέρα, την ίδια στιγμή που οι αριθμοί ευημερούν, επιβεβαιώνεται ότι δεν μιλάμε πια για κάποια περιστατικά - «παραφωνίες» από την «κανονικότητα», αλλά για μια «κανονικότητα» που καταδικάζει στη φτώχεια και σε αδιέξοδο όλο και μεγαλύτερα τμήματα εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων. Γι' αυτό το «σφίξιμο», η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να βρουν διέξοδο και έκφραση στον οργανωμένο αγώνα, στις διεκδικήσεις για το μεροκάματο, την υγεία, ενάντια στην ακρίβεια, μέσα από τα σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς, γιατί «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».

 

5 σχόλια:

  1. Μετα την αναλγησια των Λιντλ ο Σκλαβενιτης αποφασισε να δρασει ταχυτατα αποκαθιστωντας την τιμη και αξιοπρεπεια του ιδιωτικου τομεα με ενα ολοκληρο βανακι γεματο τροφιμα προσφορα στη φουκαριαρα γιαγιουλα.Γιατι το αστικο κρατος ετσι λογιζει την αξιοπρεπεια των ανθρωπων..Ποτε με τα 2χιλιαρα της Αττικης οδου ποτε με τα βανακια γεματα τροφιμα ποτε με τα επιδοματα ως "δωρο" στις ευαλωτες ομαδες..

    Crhistos Kazakos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αυτό πρέπει να ενισχύσουμε παντού την κοινωνική συμμαχία σε Αντικαπιταλιστική Αντιμονοπωλιακή πορεία διεκδικώντας προσωρινά μέτρα ανακούφισης και μέσα στην την ιδεολογική πάλη και ζύμωση να μπει προμετωπίδα του αγώνα η πρόταση εξουσίας των κομμουνιστών για έξοδο απο την Ε.Ε κοινωνικοποίηση των βασικών συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου μακριά απο οποιαδήποτε κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού. Για να μη πεινάει κανένας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. https://www.imerodromos.gr/apokalypsi-to-emporio-vrefon-toy-metemfyliakoy-kratoys-i-freideriki-kai-o-esmos-tis-ethnikofrosynis/ Τίποτα απο όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί αν το ΚΚΕ είχε στρατηγικό στόχο το Σοσιαλισμό και εργαλείο του αγώνα το ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που θα διεκδικούσε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 σε επαναστατικές συνθήκες με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό. Η Εγκληματική θεωρία πολιτικών μετώπων και σταδίων προκάλεσε όλες αυτές τις καταστροφές που πολύ σωστά περιγράφεται Κύριε Μπογιόπουλε. Είναι ο Καπιταλισμός ηλίθιε σε όλες του τις εκφάνσεις.. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. https://www.imerodromos.gr/kke-organomenos-laikos-agonas-kata-tis-emplokis-stoys-imperialistikoys-schediasmoys/ Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη για έξοδο απο την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ με εργατική λαική εξουσία. Οι οπορτουνιστές του ημερόδρομου στο τίτλο ...ξέχασαν... το τελευταίο. ...ΛΟΓΙΚΟ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. ...ο Υπουργός Υπανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης. Μιλώντας στο OPEN που ανέδειξε το θέμα, ο Άδωνης Γεωργιάδης δήλωσε ότι ήταν εκείνος που παρενέβη στην εταιρεία για «να λήξει άμεσα το θέμα»

    ...σε αποκλειστική δήλωσή της στη Ναταλία Γερμανού, η Διευθύντρια επικοινωνίας και εταιρικής υπευθυνότητας των καταστημάτων τροφίμων Lidl: το να μη διωχθεί ποινικά η 70χρονη «ήταν απόφαση της Διοίκησης της Εταιρείας και πάρθηκε χωρίς την εξωτερική παρέμβαση τρίτων προσώπων, Υπουργών ή άλλων θεσμικών προσώπων. Δυστυχώς ακούστηκαν ανακρίβειες από υπεύθυνα χείλη και αυτό μας λυπεί ιδιαίτερα ως μια υπεύθυνη εταιρία με ιδιαίτερα έντονο κοινωνικό πρόσωπο.

    https://patrinaki.blogspot.com/2022/02/lidl.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου