Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Μύλος


Ο ...«προοδευτικός» ο μύλος όλα τα αλέθει. Αυτό προκύπτει ξεκάθαρα το τελευταίο διάστημα από τις τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο. 

Τις προάλλες ο Γ. Τσίπρας δήλωνε - και το επανέλαβε στη συνέχεια με διάφορες αφορμές - ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συνεργαστεί με «υγιείς δυνάμεις της κεντροδεξιάς», διαχωρίζοντας την «παραδοσιακή ΝΔ» με τη «ΝΔ του Μητσοτάκη». 

Για να διευρύνει το εκλογικό του ακροατήριο, ο ΣΥΡΙΖΑ «παίζει» με τις αντιθέσεις στο εσωτερικό των άλλων αστικών κομμάτων και προσπαθεί να οικειοποιηθεί κάποιες από τις «φτερούγες» τους, κάτω από τον τίτλο του «προοδευτισμού». 

Κατέχει άλλωστε «τεχνογνωσία» από την εποχή της συνεργασίας με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστεράς» (!), αλλά και από την «ενσωμάτωση» πρώην κορυφαίων υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

 Καμία έκπληξη δεν προκαλεί. 

Αυτά που ενώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα αστικά κόμματα είναι ασύγκριτα περισσότερα απ' αυτά που τους χωρίζουν, όπως δείχνουν και οι θέσεις τους σε ζητήματα πρώτης προτεραιότητας για το κεφάλαιο, όπως η οικονομική ανάπτυξη με κριτήριο την κερδοφορία του, οι διεθνείς συμμαχίες, η εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια κ.ά.

Αυτή η επί της ουσίας σύμπλευση είναι που διαμορφώνει το έδαφος για μετακινήσεις στελεχών από το ένα κόμμα στο άλλο, αλλά και για σενάρια κυβερνητικών συμμαχιών που είναι από χέρι αντιλαϊκές, όπως κι αν τις βαφτίσουν.

1 σχόλιο:

  1. ...Ζήτω η αριστερά.... Αφιερωμένο στα κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι τους Μανιαδάκηδες Αραβανή Πετρόπουλο Καλαματιανό και σία.... που το 2012 μας καλούσαν να σκίσουμε το πρόγραμμα του 15ο συνεδρίου του 1996 και να μπούμε σε κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού με τον σύριζα. Ας αλλάξουν πλευρό και χέρι... γιατί πιάστηκαν... Καλή χώνεψη.. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου